Добър вечер и честит празник! Проблемът ми е следния-реших да си направя тонколнка за GSM-ма. Използвах този усилвател- http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1000.html , за захранване акумулатор Lava 6V/1.3Ah, а за филтриране на напрежението 2бр. кондензатори 10000uF/25V. Сигнал взимам от GSM-ма или MP3-ката,но каквото и да правя звукът никога не е изчистен (или е пищящ или се чуват силни изкривявания,а в повечето случаи и двете). Пробвал съм много неща , който съм чел в този други форуми, но нищо не помага напълно (сложил съм резистор на входа,слагал съм потенциометър и послезователно свързан кондинзатор преди говорителите - 4бр. усп. с-ни 470uF/16V).Как мога да изчистя максимално звука?Пиша тук ,защото знам ,че ще получа адекватна помощ от компетентни хора!Благодаря!
п.п. - по-късно ще кача снимки

п.п. - по-късно ще кача снимки
Прикачен файл
това е изглед отпред
ok.jpg (190.55 KиБ) Видяна 2876 пъти
Прикачен файл
изглед от страна на говорителите
lo.jpg (229.73 KиБ) Видяна 2876 пъти

.Филтриращите кондензатори ми се виждат малко прекалено големи за такъв маломощен у-тел (не, че биха влошили работата му).Иначе, кондензаторите дето са вързани допълнително към високоговорителя са повече от ненужни.Така както са вързани в момента съвсем допринасят за срязването на ниските честоти (в у-ля си има развързващ кондензатор 470uF).
 .Филтриращите кондензатори ми се виждат малко прекалено големи за такъв маломощен у-тел (не, че биха влошили работата му).Иначе, кондензаторите дето са вързани допълнително към високоговорителя са повече от ненужни.Така както са вързани в момента съвсем допринасят за срязването на ниските честоти (в у-ля си има развързващ кондензатор 470uF). Както и да е невредят но няма и полза от тях.Ако намалиш сигнала от mp3 или gsm изкривяването ще намалее .Защото самото устройство в карая на характеристиката на усилване има изкривяване
 Както и да е невредят но няма и полза от тях.Ако намалиш сигнала от mp3 или gsm изкривяването ще намалее .Защото самото устройство в карая на характеристиката на усилване има изкривяване   И самия усилвател на пълна мощност пак изкривява и с малко напрежение
 И самия усилвател на пълна мощност пак изкривява и с малко напрежение   щом пак чуваш нещо
 щом пак чуваш нещо