• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Biso - специалист
Да, на един х. място са. :-D
Виждал съм още 2 ама на едната не се сещам името....просто знам склада където ги продаваха. Другата е тази: http://www.geoton.com/files/products.html
ArturDent - Почти Безобиден
Абе никой не написа за законовите особенности? Разрешителното? То си има правила за плътните огради в ЗУТ!
complast - специалист
До 2,15м. без разрешителни.
ArturDent - Почти Безобиден
Чл. 48. (1) Урегулираните поземлени имоти могат да се ограждат към улицата и към съседните урегулирани поземлени имоти.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Оградите към съседните урегулирани поземлени имоти се разполагат с равни части в двата имота. Когато оградата е плътна с височина над 0,6 м, тя се допуска въз основа на изрично писмено съгласие на собствениците на засегнатите имоти и ако разстоянието от оградата до жилище в първия етаж на сграда в съседния урегулиран поземлен имот е по-голямо или равно на височината на плътната част на оградата. Допустимо е оградата да се разположи и изцяло в имота на възложителя.

(4) (Нова - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) При липса на съгласие на собственик на засегнат имот строителството на плътна ограда между съседни имоти с височина на плътната част над 0,6 м се допуска при спазване на изискванията на ал. 3, изречение второ, като оградата се разполага изцяло в имота на възложителя.

(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Допустимо е оградите да бъдат с височина до 2,2 м над прилежащия терен. При денивелация на терена между съседни урегулирани поземлени имоти височината на плътната част на оградата се отчита спрямо котата на по-ниския прилежащ терен.

(7) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Към улицата височината на плътната част на оградата трябва да бъде до 0,6 м.

8 (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г., предишна ал. 7, бр. 103 от 2005 г.) Извън границите на урбанизираните територии и в неурегулираните части на населените места се допуска поземлените имоти да се ограждат само с леки огради, съобразени с изискванията по ал. 2.
masterrichi - специалист
Тука в Хасково са 65 лв./линеен метър на 2 метра височина,Аз ще правя 450 метра от нея. Но без проект не минава таксата за внасяне в общината на проекта е 300 лв+ 0,20лв. на метър.И ако ти го одобрят още 100 лв за строителна площадка.

Прикачен файл

ograda 1.jpg
ograda 1.jpg (158.42 KиБ) Видяна 4926 пъти

Прикачен файл

ограда 1.jpg
ограда 1.jpg (140.92 KиБ) Видяна 4937 пъти
complast - специалист
Качеството е друго а и колоните приличат на колове за лозе.Така,че
е нормално да са по-евтини .
vipltd - специалист
А може би колегите са заложили по-малка печалба.
complast - специалист
Айде да поговориме малко за цени.Един панел наш е 30лв.
Една колона е 40лв.Да видиме откъде идват разликите?Чакам!!!
masterrichi - специалист
complast написа:
Качеството е друго а и колоните приличат на колове за лозе.Така,че
е нормално да са по-евтини .
И как така разбра че качеството е по ниско,в момента ми изработват оградата и лично няколко пъти съм ходил да гледам какво слагат в панелите и коловете.В панелите освен фибри пускат и по 4 рифеловани 6 мм.арматурни пръчки по дължина,а на коловете по 4 -8 мм. Обиколил съм над 7 фирми да сравнявам качеството но сега е криза и е естествено цената да е по ниска тъй като няма търсене и майсорите предпочитат да взимам по малко но редовно да имат работа.А коловете са с размер 13,5/13,5/270см.а панелките 50/200/5см.
masterrichi - специалист
complast написа:
Айде да поговориме малко за цени.Един панел наш е 30лв.
Една колона е 40лв.Да видиме откъде идват разликите?Чакам!!!
И вместо да спамиш по темата по добре пусни какво предлагаш и да сравним твоето качество и цените ти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Какво ново при оградите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: