Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
future - специалист
Justy.Това малко не го разбрах.Ако случайно намесваш и моето име, не си коректен.Така си мисля защото последно е моето мнение.Идеята за басейна ли те засегна?Ми не мисля ,че съм излъгал.При положение ,че с тези блокчета стените стават перфектно равни.Това е идеалното решение за изграждане стените на басейн.После махаш вътрешната изолация и си лепиш плочките без да изравняваш както при стандартния кофраж.Това беше моята идея на първо мислене.А за останалото ,всеки сам да си прави сметки и изводи за този вид строителство.Аз съм наясно.И мисля,че като питаме ,автора на темата би трябвало отговаря.Той до тук остана безмълвен.
Здр, аз съм която пуснах снимките - Даниела
Нямам мнг време да пиша , компа не е при мен в момента.
Много имам да пиша по темата . Стените ни излязоха 130 кв. м. по 25 евро на к м.. смятайте . Това е без бетон и желязо . Горе долу май излиза като с тухла и после да се изолира - незнам някой да сметне как ще бъде с тухла и нека да сравниме. Гледам ,че пишат доста майстори нека направят калкулация и да видим, но при тази технология имаш изолация отвътре и отвън по 6 см. Зоа влага ,мухъл и т.н ще ви кажа като се нанесем някога............. Чао ви - имам мнг снимки ,но друг път ще пиша като имам време. Много работя ,че нямам къде да живея знаете ли какво е да нямаш дом...........
Да , стените са високи 50 см. Стените ги правиха двама души, майсторче и свекър ми, бетона с бетон помпа за два часа и за два дни стегна бетона. Имам и клипче как наливаме бетона. Супер беше, не мръднаха стените, аз мнг се изплаших, да не се разпукат ,но наистина беше както ме увериха от фирмата.

Много искам да коментираме тази технология, мен също ме притеснява влагата, но .......... ще видим, няма страшно. В момента слагаме инсталацията....
Пак съм аз

Забравих да питам, какъв начин на отопление ще предложите пишете , искаме парно, ще слагаме навсякъде маркучи по пода - на парно задължително ще сме ,но какво предстои да оглеждаме дайте мнение и препоръчайте реални проекти. Чао! В неделя пак ще пиша.
stivemaster - майстор
Здравейте на всички .Гледам гледам и не вярвам на ушите си.Както всички в България така и тук така наречени специалисти и майстори дискутират теми по които не разполагат с информация.Във всяка държава хората които се имат за професионалисти разполагат с несравнимо повече информация защото така и трябва за да можеш да предложиш решения и да имаш възможност за избор.Ако не знаеш какво представлява полистиролен термоблок как взимаш отношение по тема за строителство с него.Може ли 12 годишно момче да взима отношение по тема за промяна на сексуалните възприятия на жените след раждане.Осъзнайте се момчета живеете в една измислена реалност в която дори проектантите не знаят какви решения предлага днешната строителна индустрия .Сградите се проектират без вентилация по правило и си говорите за влага.
По повод въпроса на bibianka8019 за източник на отопление ,предлагам такъв който е без алтернатива като ефективност /това се доказва математически а не с пристрастни изказвания / при това отопление,охлаждане , вентилация и дозатопляне на вода - правотоков хибрид инвертор със скрол компресор .Който иска вече може да купи на много добра цена и в България машина със СОР - 6.75 ,за сведущите смятам е ясно.
Останете си със здраве.
mitaka_vk - специалист
stivemaster написа:
Здравейте на всички .Гледам гледам и не вярвам на ушите си.Както всички в България така и тук така наречени специалисти и майстори дискутират теми по които не разполагат с информация.Във всяка държава хората които се имат за професионалисти разполагат с несравнимо повече информация защото така и трябва за да можеш да предложиш решения и да имаш възможност за избор.Ако не знаеш какво представлява полистиролен термоблок как взимаш отношение по тема за строителство с него.Може ли 12 годишно момче да взима отношение по тема за промяна на сексуалните възприятия на жените след раждане.Осъзнайте се момчета живеете в една измислена реалност в която дори проектантите не знаят какви решения предлага днешната строителна индустрия .Сградите се проектират без вентилация по правило и си говорите за влага.
По повод въпроса на bibianka8019 за източник на отопление ,предлагам такъв който е без алтернатива като ефективност /това се доказва математически а не с пристрастни изказвания / при това отопление,охлаждане , вентилация и дозатопляне на вода - правотоков хибрид инвертор със скрол компресор .Който иска вече може да купи на много добра цена и в България машина със СОР - 6.75 ,за сведущите смятам е ясно.
Останете си със здраве.
Ами баце нека тогава просветените да си го купуват. Така както я описа тая машина ми прозвуча една солидна сума че ще излезе. Съжалявам ама всички такива системки не са от най евтините, а да и обикновенно се споменава машината и съвсем случайно се забравя оборудването към тях, което е ....
И все пак това си е един обикновен бункер с подобрения, колкото и да не имсе иска на някои да го признаят.
future - специалист
Това е ясно ,че по-умни глави са измислили тази система.Но българина е предубеден към всяко нещо.И то с право,кой ли не е експериментирал с нас.И особенно когато става въпрос за пари и то за България .Тук се вкарват третокачествени стоки ,морално остарели технологии и машини и технологии непробили на запад.За да ти вземат парите ще се измислят все по-нови или по-точно забравени технологии.Приди пет години къща изолирана по-система и надзор на Баумит с 5см ЕПС,сега според тях и 10см не е достатъчна,след още 5г. 15см. и тн.Докато измислят нещо друго.Например неопора ,омазали го с графит и айде двойна цена.А дали са се увеличили двойно топлоизолационните качества?Не ме разбирайте погрешно,нямам нищо против умните глави.Но човек трябва добре да прецени плюсовете и минусите на дадена технология.В Южна Корея всички къщи са от бетон,ама там има само камъни.С какво друго да строят.Ние се хващаме на всяка технология която ни подхвърлят.А дали стават за нашия регион ,не е доказано.Да не стане като с пасивните къщи,в европа едни показатели ,а в америка отчайващи.
И все пак, въпрос на личен избор строителството на дадена технология .Пожелавам на всички които са строили по тази технология и на bibianka8019 , дълги и щастливи години в техните къщи!
Бих желал мнението ми да се приеме конструктивно.Бях седнал по-скоро да пиша за цената на блокчето и защо ми се вижда доста скъпо.Но май много се улях.Ще продължа след малко.
stivemaster - майстор
Едно уточнение ще си позволя .Понеже хората в България напоследък са адски несъобразителни да предложа следното.За да разбереш къде се намираш и накъде вървят хората ти трябват ориентири.Трябва и да можеш да четеш. Освен това няма нужда от излишно самочувствие докато не си наясно. Ето насоките които които трябва да спазваме и да имаме в педвид.Останалото е въпрос на интелект :
http://www.seea.government.bg/documents/EH_Sgradi.doc
http://assets.panda.org/downloads/wwf_buildings.pdf
Искам да дам и НОРМАТИВНО ПРИЗНАТО определение на пасивна къща за да престанат предположенията :
Стандартът „Passivhaus” (пасивна къща) би могъл да бъде числено изражение на представата за високоефективна сграда: сграда, в която енергийното потребление за отопление на пространството е не повече от 15 kWh/m2 за година и общото потребление на енергия за всички уреди, топла вода и отопление и охлаждане на пространството, изразено в първична енергия, е не повече от 120 kWh/m2 на година.
Бъдете здрави.
future - специалист
Сега да продължа по темата....Прилагам следната груба и проста сметка за блокчетата.Приемаме за цена на квадрат 50лв по 10кв. =500лв.Стените на изолацията 2x6,5=13см. х 10кв. = 1,3 кубика х 75лв. =97,50лв.Закръглявам на 100лв. за 10кв.За неопора ще го удвоя и става 200лв.Точната цена на неопора не е я знам ,но мисля че някъде там.Може някой да ме поправи.Да сложим и пласмасовото оребряване по 5лв.Става 250лв. за 10кв. и разлика двойна.Като материалите ги смятам на крайни цени.Какво остава за производствени цени.Всики сам да си направи изводи ,колко са надути цените на тези блокчета.Не претендирам сметката да е точна ,но долу горе нещата стоят така.

Сега да уточним какво печелим и какво губим спрямо стандартна изолация.
Тук големия плюс е липсата кофражни и декофражни работи и идеално равните стени.За бетона няма да давам мнение ,защото явно е болна тема.Тук имаме двустранна изолация по 6,5см.Спрямо стандартната ,печелим лепенето по норма 5кг. на кв. и дюбели 10.Но шпакловката 3кг на кв. и мрежа и мазилката си остават.При стандарта няма нужда от двустранна изолация,13см. ,лепене ,дюбелиране и всичко останало като при другото.Всичко на всичко разлика не-повече от 5лв.И като извадиш разликата от горе споменатите раздути цени.Излиза ,че нищо не се печели.Напротив.Някой друг ако иска да смята по-точно.Но за мен цената на блокчетата е в пъти раздута.По-принцип умни глави преди нас изчисляват цената на всяка технология,и цената на дадена къща с един или друг вид стройтелство излиза без съществени разлики.Но тук според мен малко са се престарали.
stivemaster прав си ,че човек трябва да се ориентира накъде вървят хората по света.Но в живота все се стремин да копираме дадена държава или даден строй.И накрая нещата все не се получават.Не е важно само да гледаме ,но и да можем.
stivemaster - майстор
--

Прикачен файл

untitled4.JPG
untitled4.JPG (32.75 KиБ) Видяна 7762 пъти

Прикачен файл

untitled3.JPG
untitled3.JPG (59.84 KиБ) Видяна 7763 пъти
Последна промяна от stivemaster на нед мар 07, 2010 12:51 am, променено общо 6 пъти.

Тема "Къща от панели ITB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: