Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
subzero - специалист
интересува ме можете ли да ми кажете голяма ли е разликата в светенето между обикновенния светещ маркуч и този със светедиоди? защото днес ходих да си търся и имаше само от тозо светедиодния но ми каза цена от 10 лв за метър :shock: а обикновенния беше 4лв но нямаха от него! продавача ми обясни че светедиодния издържал мн повече а обикновенния можело да си настроиваш силата на светене на самия кабел! бихте ли споделили мнението си особено ако ще използвали и от двата вида :) ако знаете и някои он лаин сайт от където мога да си го поръчам на по ниска цена ще съм ви мн благодарен :)
The_FAN - специалист
цената си е толкова - 10 лв. метъра и 5 лева захранване.
Разликата е от небето до земята в полза на по-скъпия маркуч с LED диодите - свети уникално яко.
Другите дето са по 4 лв по магазините аз си ги вземах по 2 лв. преди 2 години...ти си прецени каква му е надценката.... но при тях го има следния момент - нагряват се ! По принцип са за приложение на открито.
Та като ги сложиш в скрито осветление - нагряват се, потъмняват и почват да изгарят - синия маркуч става кафяв - така го разбирай изгарянето.

Минуса на скъпия маркуч е че се прекъсва през 2 метра а не през един както е при евтиния маркуч. Но си заслужават. - дават им от 35 000 до 50 000 часа светене...уж. Още нямам рекламации там където съм ги монтирал.
subzero - специалист
The Fan благодаря ти за отг! със сигурност LED ще свети доста по силно и както разбирам и по дълго време! можеш ли да ни кажеш на обикновенния светещ маркуч колко часа му дават да свети ? за съжаление на мен ще ми трябват около 40 метра светещ кабел и с
LED като сметна и захранването ще ми стъпи на около 500 лв :shock: а за съжаление на мен ми се увиждат да ги дам само за един маркуч :sad: но ако обикновенния издържа мн по малко май ще се наложи :|
sasooooooooo - "специалист"
40м. х 16W/м. = 640W
Няма ли да стане доста светло :?
subzero - специалист
sasooooo тези 40 метра не са за една стая,все пак няма да правя операционна :-D ще слагам във 4 стаи и коридор и това ми е сумарно метрите
ivo_dedko - специалист
Ако си решил да направиш нещо хубаво и за себе си, вземи си LED, няма да съжаляваш. Светят много по-меко от другите маркучи и дават много по-добре разпределена светлина. При другите маркучи доста често се получават светли итъмни петна. За цени провери в ТМТ магазини. Миналата година от тях взимах обикновн маркуч за 1,6 лв/м, вярно че ползвам големи отстъпки от тях, но по-принцип цените са им добри. Успех.

Тема "въпрос отностно светещ маркуч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: