Тани написа:РС по принцип е правилно да е долу до бойлера или помпената група,но много монтажници го монтират направо навит на крайния колектор.Това също не е грешно ,но при екстремни ситуации,когато не сработи автоматика,помпа,УПС е много възможно да "прецака" мембраната.За това е по добре да е монтиран долу при помпата.После масово се монтира с диференциален термостат ДТ3 ,който няма предвидена защита от прегряване.За това ДТ3.1armagedamian написа:А да се сложи разширителния съд при бойлера в мазето грешка ли е? Не съм си купил помпена група все още , но ако не се лъжа извова за разширителен съд е точно там!Тани написа:А може ли да се направи така , че при прегряване разширителния съд да поема течността и да не се долива после системата ? Искам да чуя и други мнения!Защото ми казаха , че не ми трябвал UPS за моята!Ne stava!Membranata na RS "dyrji" do 130gr.C Ako e montiran pri bojlera moje,no ne znam kakyv shte e efekto ot visokata temp. vqrhu uplqtneniata!![]()
![]()
Относно уплътненията именно затова съм се спрял на стоманена тръба за да няма много снадки . Уплътненията са клингеритови и мисля , че няма да има проблеми! Затова всъщност започнах тази тема , за да кажете къде са слабите места при прегряване и дали мога да се справя със всичките?
Ще отделя темата за да си пишем спокойно , без да спамим темата за UPS въпреки , че ако се изпълни така системата той може да остане излишен!

После защо стоманена тръба?Ако е неръждаема, е скъпа и се работи по трудно от медната примерно.Ако е черна тръба остава въпроса с трудностите при монтажа и ръждата.Плюс това остава и въпроса с електролизата.Медни колектори - стоманени тръби

И последно.
Не съм специалист,търговец съм.Монтирам само за удоволствие .... и за някой допълнителен лев де