Преди над 20 години съм карал мотор Балканче със газ за горене и олио смесено -вървеше ама пушеше и миришеше на картофки
.

Chefo77 написа:maxuel82, има ли разлика в разхода на олио и на нафта? А във вървенето?Разхода е един и същ ако ти гори 5/100км нафта ще гори и 5л/100км олио
filmatoplo, болшинството от добавките за гориво, които се произвеждат са с нафталин
Chefo77 написа:Аз питам, защото ако имаш откъде да вземаш тънко нафта, дали не е по-на сметка там, вместо да даваш 2 лева за олио ... Аз например си зареждам от колонка, съвсем легално, нафта за 1.78 (в момента).В БГ в момента няма(с малки изключения)истинско дизелово гориво,всичко е бъркоч.Какво остава за"тънката нафта".А използваното олио не е 2 лева а е 30-50ст.
vas_konti написа:В БГ в момента няма(с малки изключения)истинско дизелово гориво,всичко е бъркоч.Какво остава за"тънката нафта".А използваното олио не е 2 лева а е 30-50ст.Що ще е бъркоч?
vas_konti написа:Колегата си приготвя биодизел,и когато няма отработено олио за зорзаман купува "редовно" олио от магазин.Нафта се слага по малко за дезинфекция и стабилизиране на БД(биодизела).Евродизел се намира и по 1-1,20лв но това е друга бира.Точно това ми беше мисълта
Fortune написа:Ей за тия малки изключения става въпрос,Лукойл,ОМВ,ШЕЛ,даже и от Петрол-ската нафта реват.Старите модели не го усещат но HDI.,commonreal,помпа дюза се прецакват често заради лошо гориво.vas_konti написа:В БГ в момента няма(с малки изключения)истинско дизелово гориво,всичко е бъркоч.Какво остава за"тънката нафта".А използваното олио не е 2 лева а е 30-50ст.Що ще е бъркоч?
Едва ли Лукойл ще си играе да прави глупости, както и другите по големи - Нафтекс, Петрол, ОМВ...
Бъркочите са при малките.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: