Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
pif4o - специалист
housedoktor написа:
Не го прави това .... има готови оцветени бои .Ако не ти стигне боята ,или след време ти трябва за малка поправка -ще разбереш защо ти го казвам
А,виж тва е добра идея :) благодаря колега :) благодаря и на всичко останали за съветите утре ще ходя за боя, ако стане читаво стаята и не ме е срам може и д акача снимка :-D
bullet - специалист
Подкрепям за Оргахим. Миналата година боядисвах два апартамента с Леко Интерин - цвят и аромат, на две ръце, върху добра основа - идеален ефект. По мое мнение, най-добри цветове "Пармезан" и "Резеда".
pif4o - специалист
Такаааа, денска и аз боядисвах с Леко, ама на тавана хич не е Леко :-D
Стените станаха перфектни с две ръце, ама тавана нещо ми се опъва, погледнат от различни ъгли си личат леки петна, тва от две ръце преди тва грундиран с грунд. Утре смятам да му изпердаша 3 та ръка, какво ще кажете вие по въпроса, що ли така остана на петна на места като хубаво разкарвах валяка, дали тва е от неравности по него и понеже валяка ми е с къс косъм за тва така стана ? А стените от шпакловка идеално гладки няма никви ядове с тях.
sasooooooooo - "специалист"
На мен от Лекото ми стана на места на ленти. Колкото и ръце да удрях, все едно и също - там където се застъпват се получаваше по-тъмна сянка. Ако разгледаш снимките ми на детелината, ще видиш на тавана за какво става дума.
future - специалист
Изчакай два дена ,па тогава виж какво се е получило.И без това си се захванал да боядисваш в неподходящо време.Къде мислиш е отишла влагата,естествено на тавана.Пипнни с ръка и усети разликата на влажноста между двете повърхности.Докато не изсъхне напълно,няма как да разбереш дали е станало добре.А иначе Лекото си много добра боя за този ценови клас.Всичко е въпрос на работа.На един му се получава добре с една боя ,на друг с друга и тн.
pif4o - специалист
future написа:
Изчакай два дена ,па тогава виж какво се е получило.И без това си се захванал да боядисваш в неподходящо време.Къде мислиш е отишла влагата,естествено на тавана.Пипнни с ръка и усети разликата на влажноста между двете повърхности.Докато не изсъхне напълно,няма как да разбереш дали е станало добре.А иначе Лекото си много добра боя за този ценови клас.Всичко е въпрос на работа.На един му се получава добре с една боя ,на друг с друга и тн.
Ам де да знам аз нали уж за тва грундирах с грунд та уж после да стане лесно и равномерно, аз реално вчера му ударих втората ръка на тавана ще го изчакам до петък да го видя и ако не се оправят ша му перна още една последна на тези места пък да видим ко ша стане, наи много д аме домързи, и без тва от самолет не се забелязва :)
Илиян Илиев™ - майстор
Не знам как са цените там, но ако си беше забъркал една варова боя да ти е стъпила на 5-6 лева може би и да не си се занимавал с никакви грундове и щуротий.
pif4o - специалист
:? ам една кофа 16 килограма латекс ми стигна 32 лева + 4 лева грунд и 2.30 оцветител, към 40 лева. Ам аз уж за по лесно с латекса, реално не се оплаквам не видях голям зор , особено стените наистина с лекота боядисах от две ръце станаха перфектни. Тавана като че ли и тои се пооправя вече, явно наистина е имал да съхне. Дано нямам проблеми с влагата с латекса, че тои не я попива като варта, не "диша " така добре като нея, макар че това понятие " диша " не знам колко има почва при което и да е покритие за стените или таван.
Илиян Илиев™ - майстор
Щом си видял зор с латекса по-добре не се захващай никога с варова от рецепта 3. :wink:
M_slav - напреднал
sasooooooooo написа:
На мен от Лекото ми стана на места на ленти. Колкото и ръце да удрях, все едно и също - там където се застъпват се получаваше по-тъмна сянка. Ако разгледаш снимките ми на детелината, ще видиш на тавана за какво става дума.
Да не би да си оставил прекалено гъст латекса?
Забелязал съм, че ако не го разредиш, на снадките остават въпросните петна. Нещо като това, което автобояджиите наричат "мъгла". Много се личи на таван, особено ако го огрее хубаво слънцето. Има решение - разреждаш хубаво последната ръка и търкаляш смело (не важи за латекси със сатен ефект).

Тема "Как да боядисаме евтино и хубаво с латекс :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: