Специално заради bogomilZ нека се види на живо, изрових една снимка с дата даже.

bogomilZ написа: изобщо не е писано за проблем с лепилотоМи е това се казва мнение! Според мен скороста на подаването на детайла независимо от дебелината на канта си е една и съща....поне при мен е така! Кантирам с обикновенна криволинейна,олепилява канта и има подгряваща дъска за детайла. Използвам прозрачно нискотемпературно лепило на Quilosa. За 2 и 0,8мм го карам на 180градуса, 0,45 не ползвам щото ми е отврат. Разбирам защо не предпочиташ 2мм...аз го чеша с Фестото.
тук проблема не е в марката лепило - схащаш ли сега
той просто няма тази машина а вдигна снимка от нета
по отношение на лепенето - дебелината на канта определя и скоростта на подаване (кант 0.45 и кант 2 мм все с 8 м/сек ли го подаваш)
значение има и дали има подгряваща дъска
а за протокола - моята кантираща е самоделка - направих я универсална - мога да олепилявам детайла при праволинейно кантиране - получава се по качествено залепване и може да обръщам да олепилявам канта - при криволинейно , работя с лепило DORUS
предпочитам канта 0.8 до 1 мм , скорост на подаване 8 м/сек , температура 160 гр
детайла обдухвам с горещ въздух
растоянието от вала за олепиляване и притискащия вал е 115 мм