Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
pif4o - специалист
ХМ тва е добра идея, аз хич не го разреждах, като си беше в кофата така го мацах, видя ми се гъст ама никъде не пишеше за разреждане и се боядиса добре като изключа леките забележки по тавана, ама пък за сметка на тва хич не пръска като е гъст, ако не ме домързи ще му перна една ръка на тавана с разреден латекс. А горе долу колко да го разредя? останало ми е около 500 грама бяло , ама мисля че за тея 2-3 квадрата дето си личат петната ще ми стигне, ако не ще купя още една малка кофичка.
housedoktor - майстор
Леко не се разрежда.Допустимо е до около 5%самоАко не сте постигнали желаният резултат,то това е от липса на опит в боядисването или лошо подбрани инструменти..Категоричен съм в мнението си
pif4o - специалист
housedoktor написа:
Леко не се разрежда.Допустимо е до около 5%самоАко не сте постигнали желаният резултат,то това е от липса на опит в боядисването или лошо подбрани инструменти..Категоричен съм в мнението си
Аааа за опита не споря , първото боядисване ми е, валяка смея да твърдя че излезе просто перфектен :) обаче е с къс косъм и баш на тези места на тавана маи е леко неравно- вдлъбнато и явно не може да боядиса както трябва. Ще пробвам с дългия косъм и леко разредена боя.
housedoktor - майстор
Опитай и сподели,но аз знам какъв ще е резултата .Успех.Значи първо ще нарушиш изискванията на производителя и 2 ро ще използваш фасаден валяк за интериорно боядисване .Няма да ти излязат евтино тия експерименти,но поне ще понаучиш това-онова
Тани - модератор
За да не е гъста боята иска мноооооого добро разбъркване дори без разреждане с вода! Многото О-та ги сложих за да наблегна колко е важно и колко дълго трябва да е. Поне 3-4 минути на средни обороти с бъркалка. Това е много важно и след това боядисването наистина е ЛЕКО . През няколко часа се повтаря тази процедура. Представителя на Леко ми каза , че дори грунда трябва да се бърка повече време и с бъркалка :? за да е максимален ефекта. Не виждам какво толкова има да му се бърка на грунда и почти не намирам разлика , но го бъркам! А при боята осезателно се усеща разликата. Като се разбърка , става по-рядка и се нанася по-лесно , а и покривността е по-добра (равномерна)!
pif4o - специалист
Тук си прав за бъркането. Като взех кофата понеже беше бяла, нямаше такъв цвят дето искам в 3 магазина и не ми се обикаляше взех бяла с оцветител. (Иначе си знам урока) Почнах от тавана с бяло наистина без да я бъркам кои знае колко 10-20 секунди. И ето ти ефекта :? на другия ден обаче като доиде ред на стените предвид ръчното оцветяване на боята се наложи много бъркане щото слагам цвят бъркам гледам пак слагам и така 4 -5 пъти та нищо чудно д аи се събраха поне 5-7 мин бъркане ако не и повече, и наистина покри без проблем още от първия път, втория го пернах само щото да стане още по читаво и така и стана с стените никъв проблем ама е на на тавана се п***ах, ама така човек цял живот се учи.
housedoktor- разбрах. Ти какво ме съветваш да направя, петната не са фрапантни виждат се само под определен ъгъл и определена светлина, но като ги знам ги виждам и очите все в тях. Даи съвет как да ги махна или ще развея белия баиряк и ще седят така :)
Тани - модератор
Ако са само от това , че стоят на по-едра текстура - на портокал , пробвай да ги загладиш със шкурка поне 360 или по-ситна . Дори да не се заличат и да се наложи отново да боядисваш , поне ще го покриеш много по- лесно , защото понякога вместо да се оправи дефекта , със следващата ръка се подчертава , когато не знаеш какво правиш!
sasooooooooo - "специалист"
Тани написа:
За да не е гъста боята иска мноооооого добро разбъркване дори без разреждане с вода!
Интересно, при мен също само на бялата боя се получиха лентите...

housedoktor, казаха ми да търся син чешки валяк със светло сини и бели нишки, та него търкалях аз.

pif4o, пробвах с неразредена, с малко разредена и с многог разредена боя, но ефекта бе един и същ. Сподели после и впечатленията си от белия, много разбъркван латекс.
pif4o - специалист
Sasooooo чудя се дали въобще да го барам , като седя под проблемното място нищо не личи, ама като се дръпна в страни и се вижда утре ще направя една хубава снимка да видим ще се вижда ли на нея. Моя валяк е един с червена дръжка а мечето му е леко зеленикаво (резидаво) прилича на късоподстриган пудел или булана самия косъм :) ще щракна и него :) ама утре :)

Тема "Как да боядисаме евтино и хубаво с латекс :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: