ХМ тва е добра идея, аз хич не го разреждах, като си беше в кофата така го мацах, видя ми се гъст ама никъде не пишеше за разреждане и се боядиса добре като изключа леките забележки по тавана, ама пък за сметка на тва хич не пръска като е гъст, ако не ме домързи ще му перна една ръка на тавана с разреден латекс. А горе долу колко да го разредя? останало ми е около 500 грама бяло , ама мисля че за тея 2-3 квадрата дето си личат петната ще ми стигне, ако не ще купя още една малка кофичка.

Блажна боя,  лакиране,  боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.

pif4o 

- специалист			

37 мнения в "Как да боядисаме евтино и хубаво с латекс :)"

housedoktor 

- майстор			

Леко не се разрежда.Допустимо е до около 5%самоАко не сте постигнали желаният резултат,то това е от липса на опит в боядисването или лошо подбрани инструменти..Категоричен съм в мнението си

pif4o 

- специалист			

housedoktor написа:Леко не се разрежда.Допустимо е до около 5%самоАко не сте постигнали желаният резултат,то това е от липса на опит в боядисването или лошо подбрани инструменти..Категоричен съм в мнението сиАааа за опита не споря , първото боядисване ми е, валяка смея да твърдя че излезе просто перфектен
 обаче е с къс косъм и баш на тези места на тавана маи е леко неравно- вдлъбнато и явно не може да боядиса както трябва. Ще пробвам с дългия косъм и леко разредена боя.
 обаче е с къс косъм и баш на тези места на тавана маи е леко неравно- вдлъбнато и явно не може да боядиса както трябва. Ще пробвам с дългия косъм и леко разредена боя.

housedoktor 

- майстор			

Опитай и сподели,но аз знам какъв ще е резултата .Успех.Значи първо ще нарушиш изискванията на производителя и 2 ро ще използваш фасаден валяк за интериорно боядисване .Няма да ти излязат евтино тия експерименти,но поне ще понаучиш това-онова

Тани 

- модератор			

За да не е гъста боята иска мноооооого добро разбъркване дори без разреждане с вода! Многото О-та ги сложих за да наблегна колко е важно и колко дълго трябва да е. Поне 3-4 минути на средни обороти с бъркалка. Това е много важно и след това боядисването наистина е ЛЕКО . През няколко часа се повтаря тази процедура. Представителя на Леко ми каза , че дори грунда трябва да се бърка повече време и с бъркалка  за да е максимален ефекта. Не виждам какво толкова има да му се бърка на грунда и почти не намирам разлика , но го бъркам! А при боята осезателно се усеща разликата. Като се разбърка , става по-рядка и се нанася по-лесно , а и покривността е по-добра (равномерна)!
  за да е максимален ефекта. Не виждам какво толкова има да му се бърка на грунда и почти не намирам разлика , но го бъркам! А при боята осезателно се усеща разликата. Като се разбърка , става по-рядка и се нанася по-лесно , а и покривността е по-добра (равномерна)!

за да е максимален ефекта. Не виждам какво толкова има да му се бърка на грунда и почти не намирам разлика , но го бъркам! А при боята осезателно се усеща разликата. Като се разбърка , става по-рядка и се нанася по-лесно , а и покривността е по-добра (равномерна)!

pif4o 

- специалист			

Тук си прав за бъркането. Като взех кофата понеже беше бяла, нямаше такъв цвят дето искам в 3 магазина и не ми се обикаляше взех бяла с оцветител. (Иначе си знам урока) Почнах от тавана с бяло наистина без да я бъркам кои знае колко 10-20 секунди. И ето ти ефекта  на другия ден обаче като доиде ред на стените предвид ръчното оцветяване на боята се наложи много бъркане щото слагам цвят бъркам гледам пак слагам и така 4 -5 пъти та нищо чудно д аи се събраха поне 5-7 мин бъркане ако не и повече, и наистина покри без проблем още от първия път, втория го пернах само щото да стане още по читаво и така и стана с стените никъв проблем ама е на на тавана се п***ах, ама така човек цял живот се учи.
  на другия ден обаче като доиде ред на стените предвид ръчното оцветяване на боята се наложи много бъркане щото слагам цвят бъркам гледам пак слагам и така 4 -5 пъти та нищо чудно д аи се събраха поне 5-7 мин бъркане ако не и повече, и наистина покри без проблем още от първия път, втория го пернах само щото да стане още по читаво и така и стана с стените никъв проблем ама е на на тавана се п***ах, ама така човек цял живот се учи. 
housedoktor- разбрах. Ти какво ме съветваш да направя, петната не са фрапантни виждат се само под определен ъгъл и определена светлина, но като ги знам ги виждам и очите все в тях. Даи съвет как да ги махна или ще развея белия баиряк и ще седят така

на другия ден обаче като доиде ред на стените предвид ръчното оцветяване на боята се наложи много бъркане щото слагам цвят бъркам гледам пак слагам и така 4 -5 пъти та нищо чудно д аи се събраха поне 5-7 мин бъркане ако не и повече, и наистина покри без проблем още от първия път, втория го пернах само щото да стане още по читаво и така и стана с стените никъв проблем ама е на на тавана се п***ах, ама така човек цял живот се учи.
  на другия ден обаче като доиде ред на стените предвид ръчното оцветяване на боята се наложи много бъркане щото слагам цвят бъркам гледам пак слагам и така 4 -5 пъти та нищо чудно д аи се събраха поне 5-7 мин бъркане ако не и повече, и наистина покри без проблем още от първия път, втория го пернах само щото да стане още по читаво и така и стана с стените никъв проблем ама е на на тавана се п***ах, ама така човек цял живот се учи. housedoktor- разбрах. Ти какво ме съветваш да направя, петната не са фрапантни виждат се само под определен ъгъл и определена светлина, но като ги знам ги виждам и очите все в тях. Даи съвет как да ги махна или ще развея белия баиряк и ще седят така

Тани 

- модератор			

Ако са само от това , че стоят на по-едра текстура - на портокал , пробвай да ги загладиш със шкурка поне 360 или по-ситна . Дори да не се заличат и да се наложи отново да боядисваш , поне ще го покриеш много по- лесно , защото понякога вместо да се оправи дефекта , със следващата ръка се подчертава , когато не знаеш какво правиш!

sasooooooooo 

- "специалист"			

Тани написа:За да не е гъста боята иска мноооооого добро разбъркване дори без разреждане с вода!Интересно, при мен също само на бялата боя се получиха лентите...
housedoktor, казаха ми да търся син чешки валяк със светло сини и бели нишки, та него търкалях аз.
pif4o, пробвах с неразредена, с малко разредена и с многог разредена боя, но ефекта бе един и същ. Сподели после и впечатленията си от белия, много разбъркван латекс.

pif4o 

- специалист			

Sasooooo  чудя се дали въобще да го барам , като седя под проблемното място нищо не личи, ама като се дръпна в страни и се вижда утре ще направя една хубава снимка да видим ще се вижда ли на нея. Моя валяк е един с червена дръжка а мечето му е леко зеленикаво  (резидаво) прилича на късоподстриган пудел или булана самия косъм  ще щракна и него
 ще щракна и него  ама утре
 ама утре 

ще щракна и него
 ще щракна и него  ама утре
 ама утре 
Тема "Как да боядисаме евтино и хубаво с латекс :)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература