pif4o написа:housedoktor- разбрах. Ти какво ме съветваш да направя, петната не са фрапантни виждат се само под определен ъгъл и определена светлина, но като ги знам ги виждам и очите все в тях. Даи съвет как да ги махна или ще развея белия баиряк и ще седят такаАз мисля, че ти дадох съвет как да ги оправиш.
И това, че латекс не се разрежда за мен е пълна щуротия. Дори на LEVIS и DULUX им дават 5%. А те са от огромно значение. По-лесно е нанасянето и покритието става много по-равномерно и гладко (също зависи и от валяка, де).
Ако не си с гланц/сатен - разреди латекса за последната ръка и почвай. Ако вече си постигнал желаната плътност на цвета, може и да не отсичаш. Боядисваш задължително срещу светлината (прозорец или др.) - така най-добре се личи останала ли е снадка някъде.
Също така и температурата в стаята не трябва да ти е много висока, защото неразреден или слаборазредения латекс "дърпа" много бързо и се образуват въпросните снадки. Ако имаш малки неравности по тавана - използвай валяк с малко по-дълъг косъм.

Радвам се че си минал леко , следващия път разнасяй добре боята и боядисвай тавана по възможност във времето когато светлината пада косо и се виждат всички грапавини добре.
  Радвам се че си минал леко , следващия път разнасяй добре боята и боядисвай тавана по възможност във времето когато светлината пада косо и се виждат всички грапавини добре. аз не споменах кои удари втората ръка на тавана ама утре като ми доиде ще му сипя да яде
  аз не споменах кои удари втората ръка на тавана ама утре като ми доиде ще му сипя да яде