pif4o написа:housedoktor- разбрах. Ти какво ме съветваш да направя, петната не са фрапантни виждат се само под определен ъгъл и определена светлина, но като ги знам ги виждам и очите все в тях. Даи съвет как да ги махна или ще развея белия баиряк и ще седят такаАз мисля, че ти дадох съвет как да ги оправиш.
И това, че латекс не се разрежда за мен е пълна щуротия. Дори на LEVIS и DULUX им дават 5%. А те са от огромно значение. По-лесно е нанасянето и покритието става много по-равномерно и гладко (също зависи и от валяка, де).
Ако не си с гланц/сатен - разреди латекса за последната ръка и почвай. Ако вече си постигнал желаната плътност на цвета, може и да не отсичаш. Боядисваш задължително срещу светлината (прозорец или др.) - така най-добре се личи останала ли е снадка някъде.
Също така и температурата в стаята не трябва да ти е много висока, защото неразреден или слаборазредения латекс "дърпа" много бързо и се образуват въпросните снадки. Ако имаш малки неравности по тавана - използвай валяк с малко по-дълъг косъм.