Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
viko01 - специалист
С прозрачен санитарен силикон няма грешка.Лепи всичко което може да се залепи препорачвам да се използва и малко двукомпоненнтно секундно лепило за да не си играе6 много да подпираш или да подлепяш с тиксо.
pavkatay - майстор
пробивам направо с перфоратора в плочката. досега явно съм пробивал само плкочки монтирани от 'профи'-та -нямам случай да се пукне. но с ударна бормашина риска е още по-малък- там ударите са с висока честота, но малка сила, така, че ако се ползва свредло с видия успеха е гарантиран . а за бетона -' си иска пръч(коч)' -козата де... :) , т.е. перфоратор.
Тани - модератор
Не си прави експерименти и си пробий поне половината плочка без удар. А за бойлера си вземи монтажен комплект - това са Г образни куки с винт и дюбели за тях. Щом е тухла,трябва да са с максималния диаметър който намериш и по-дълги . Тъкмо днес монтираха с 14х 100 дюбели.
zdravko77 - помощник
Мерси на всички за отговорите. Шкафчето е с мивка и ще го хвана с два дюбела за стената за да стои стабилно. Мивката не мисля да я лепя, само ще фугирам със силикон. Ще пиша дали е станало според съветите ви. С бойлера обаче ще има проблем, тъй като стената е тънка 13 см тухла и не знам как ще стане там. От другата страна има кабели за инсталация, тръби. Ще трябва да се внимава много.
sezoni1 - напреднал
ВНИМАНИЕ. Като направиш отворите, на самата плочка(но само на нея)леко разшири отвора ,защото при навиване, дюбела да не спука плочката.
Тани - модератор
sezoni1 написа:
ВНИМАНИЕ. Като направиш отворите, на самата плочка(но само на нея)леко разшири отвора ,защото при навиване, дюбела да не спука плочката.
Няма или поне аз не съм виждал дюбели , в които винта да започва да се завива още от самото начало на дюбела. Обикновено това става чак в средата на дюбела , а на някои дюбели дори чак в края к каро се издърпва чрез резбата задния край и се разширява дюбела отзад напред за да захване максимално здраво дори в кухини.

Разширяването на отвора само на плочката или пробиването на отвор по-широк от дюбела е ГРЕШКА!
jekasus - майстор
Тани написа:
sezoni1 написа:
Няма или поне аз не съм виждал дюбели , в които винта да започва да се завива още от самото начало на дюбела. Обикновено това става чак в средата на дюбела , а на някои дюбели дори чак в края к каро се издърпва чрез резбата задния край и се разширява дюбела отзад напред за да захване максимално здраво дори в кухини.

Разширяването на отвора само на плочката или пробиването на отвор по-широк от дюбела е ГРЕШКА!
Като решиш да завиеш по-голям винт,уж за по-здраво :lol: За последното си прав.
Тани - модератор
sezoni1 написа:
Не съм съгласен.
С кое ? По принцип ли не си съгласен или ще кажеш нещо конкретно?

jekasus написа:
Като решиш да завиеш по-голям винт,уж за по-здраво :lol: За последното си прав.
Това също е грешка , която пък цели да поправи грешката с по-широкия отвор за дюбела! Което пък от своя страна в общия случай води до превъртане на дюбела в отвора!
Последна промяна от Тани на чет мар 25, 2010 1:53 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
Тани написа:
sezoni1 написа:
НЕ Е!

Вземи един шублер и премери диаметъра на дюбела в началото му преди завиване и след завиване.

Явно не си пукал плочка.
Е ... като спуках разбрах за кво става дума. Добре че не се вижда.
:shock:

Тема "Закрепване на мивка, бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: