Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavkatay
- майстор
72 мнения в "алуминиеви врати"
ralev
- специалист
Както се казва кефа цена няма, друго си е да направиш нещо сам, и да му се наслаждаваш след това. Може да има забележки но това не може да те спре да продължиш напред. Успех на всички ентусиасти, ще помагаме с каквото можем. Всички които продават АЛ профили имат и техническа спецификация на продаваните системи. И да не ви пука като объркате режете и го правите по малко, и така докато стане както трябва пък и дори от врата да се получи ревизионна вратичка за водомери
Същото като при ските падаш 200 пъти и се научаваш да караш. То и ако си поръчаш на някой друг няма гаранция, че и той не е начинаещ и не се учи на твои гръб.

estorm
- специалист
Благодаря Наистина като за нещо което правя за 1ви път се получи най вероятно защото много внимавах , ама изгубих време през което един майстор би направил 40 квадрата вместо моите 10. Това че е алуминий не ме бърка изобщо. Дограмата с вратата е вътрешна , а другата е с външна щора и конденз нямаше тази зима. Освен това нямам машини са пвц , а и като знам какво му е качеството не си го и помислям.
А за дървена незнам къде има готови профили иначе бих пробвал .
Аз започнах да правя Al дограма миналата година,по-точно месец Март.Нямах никакав опит,но нали знаете като викаш неволята.По-точно извиках 3-ма майстори да ми сменят стъклопакетите,по мой избор.Такива цени ми обадиха,че се принудих да си ги сменя сам.Имах нужда и от смяна на вратите и по една груба сметка излиза,че за смяна на 3 врати,ще ми излезе по-евтино,ако си купя инструмент и си ги направя сам.Естествено си купих не много скъп,излезе ми 320-350лева ,имах си дрелка нея не я смятам.В момента вратите не съм ги сменил всичките ,на брой са 7,но само за първата съм си купил материали.Останалите са с материал остатък,както го казвам аз.Държа ниски цени за направа на Al врати и прозорци и не мога да се оплача от липса на клиенти.За ужас на майсторите,които извиках.Всичко това за 350+35лева за дрелка.Една врата се прави за 6 до 8 часа ,без много зор,с кафенца и цигарки.
pavkatay
- майстор
estorm написа:Благодаря Наистина като за нещо което правя за 1ви път се получи най вероятно защото много внимавах , ама изгубих време през което един майстор би направил 40 квадрата вместо моите 10. Това че е алуминий не ме бърка изобщо. Дограмата с вратата е вътрешна , а другата е с външна щора и конденз нямаше тази зима. Освен това нямам машини са пвц , а и като знам какво му е качеството не си го и помислям.не се обиждай, но качеството на всеки пвц профил, който се предлага в момента у нас е ДЕСЕТКИ пъти по-добро от алуминиевия профил ЛОРЕНЦО ЛАЙН. той е най-евтиния алуминиев профил. синоним е за мене на несериозно отношение към клиента и печалбарство от страна на работещите с него. преди 2 месеца реставрирах една врата от лоренцо лайн на 2 години. беше се разпаднала на 4 части и клиента я беше привързал със свински опашки -държеше се на тях и на триенето между уплътненията и пълнежа. като цяло алуминия е по-лошото решение за дограма, но ако се работи с алуминии ЕТЕМ и АЛУМИЛ са профилите, които са с най-високо качество. качеството на изработката, сглобките на системата и плътността ( кг/м) са критериите. за съжаление с тези два профила обикновено си позволяват да работят фирми с утвърдени позиции. такива като мен, които все пак държат на някакво качество, но търсят и цена работят със среден клас ( аз работя с ваис профил и алтест). а по отношение на инвестицията, като гледам предишния пост ти направо си се набутал(120 лв само за диск за циркуляр

estorm
- специалист
Предлагам да пускаме по някоя снимка на профилите срязани и продупчени със съответното габи и сглобки сложени до тях. С едно уточнение за вида на профила и марката може би всички заинтересовани ще намират така това което им трябва. Ако можеше да се създаде една галерия в този сайт със снимки на всички видове сглобки които се правят и с какви инструменти стават било то от алуминий или дърво ще е по полезно от доста обяснения.
estorm
- специалист
bohur написа:Здарвейте,имам желание да си направя алуминиева врата.Искам да попитам да ли трябват по специялни машини или може с повече желание да се сглоби нещо.Разполага с пендула за рязането под 45 градуса
Ако може питайте конкретно за каквото и да е , че спама стана доста.
Тема "алуминиеви врати" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература