• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavkatay - майстор
а снимките :?:
ralev - специалист
Както се казва кефа цена няма, друго си е да направиш нещо сам, и да му се наслаждаваш след това. Може да има забележки но това не може да те спре да продължиш напред. Успех на всички ентусиасти, ще помагаме с каквото можем. Всички които продават АЛ профили имат и техническа спецификация на продаваните системи. И да не ви пука като объркате режете и го правите по малко, и така докато стане както трябва пък и дори от врата да се получи ревизионна вратичка за водомери :-D Същото като при ските падаш 200 пъти и се научаваш да караш. То и ако си поръчаш на някой друг няма гаранция, че и той не е начинаещ и не се учи на твои гръб.
estorm - специалист
ако става думи за съединенията мисля че са добри

Прикачен файл

02042010187.jpg
02042010187.jpg (89.08 KиБ) Видяна 5165 пъти

Прикачен файл

02042010198.jpg
02042010198.jpg (81.35 KиБ) Видяна 5165 пъти

Прикачен файл

02042010200.jpg
02042010200.jpg (89.7 KиБ) Видяна 5165 пъти
pavkatay - майстор
поне това, което виждам е перфектно. много по-добро от много професионални изпълнения. само да кажа, че за жилищно помещение алуминия не е много удачно решение за външна дограма :)
estorm - специалист
Благодаря Наистина като за нещо което правя за 1ви път се получи най вероятно защото много внимавах , ама изгубих време през което един майстор би направил 40 квадрата вместо моите 10. Това че е алуминий не ме бърка изобщо. Дограмата с вратата е вътрешна , а другата е с външна щора и конденз нямаше тази зима. Освен това нямам машини са пвц , а и като знам какво му е качеството не си го и помислям.
А за дървена незнам къде има готови профили иначе бих пробвал .
Аз започнах да правя Al дограма миналата година,по-точно месец Март.Нямах никакав опит,но нали знаете като викаш неволята.По-точно извиках 3-ма майстори да ми сменят стъклопакетите,по мой избор.Такива цени ми обадиха,че се принудих да си ги сменя сам.Имах нужда и от смяна на вратите и по една груба сметка излиза,че за смяна на 3 врати,ще ми излезе по-евтино,ако си купя инструмент и си ги направя сам.Естествено си купих не много скъп,излезе ми 320-350лева ,имах си дрелка нея не я смятам.В момента вратите не съм ги сменил всичките ,на брой са 7,но само за първата съм си купил материали.Останалите са с материал остатък,както го казвам аз.Държа ниски цени за направа на Al врати и прозорци и не мога да се оплача от липса на клиенти.За ужас на майсторите,които извиках.Всичко това за 350+35лева за дрелка.Една врата се прави за 6 до 8 часа ,без много зор,с кафенца и цигарки.
pavkatay - майстор
estorm написа:
Благодаря Наистина като за нещо което правя за 1ви път се получи най вероятно защото много внимавах , ама изгубих време през което един майстор би направил 40 квадрата вместо моите 10. Това че е алуминий не ме бърка изобщо. Дограмата с вратата е вътрешна , а другата е с външна щора и конденз нямаше тази зима. Освен това нямам машини са пвц , а и като знам какво му е качеството не си го и помислям.
А за дървена незнам къде има готови профили иначе бих пробвал .
не се обиждай, но качеството на всеки пвц профил, който се предлага в момента у нас е ДЕСЕТКИ пъти по-добро от алуминиевия профил ЛОРЕНЦО ЛАЙН. той е най-евтиния алуминиев профил. синоним е за мене на несериозно отношение към клиента и печалбарство от страна на работещите с него. преди 2 месеца реставрирах една врата от лоренцо лайн на 2 години. беше се разпаднала на 4 части и клиента я беше привързал със свински опашки -държеше се на тях и на триенето между уплътненията и пълнежа. като цяло алуминия е по-лошото решение за дограма, но ако се работи с алуминии ЕТЕМ и АЛУМИЛ са профилите, които са с най-високо качество. качеството на изработката, сглобките на системата и плътността ( кг/м) са критериите. за съжаление с тези два профила обикновено си позволяват да работят фирми с утвърдени позиции. такива като мен, които все пак държат на някакво качество, но търсят и цена работят със среден клас ( аз работя с ваис профил и алтест). а по отношение на инвестицията, като гледам предишния пост ти направо си се набутал(120 лв само за диск за циркуляр :? )-я виж човека - с 320 лв инвестиция за оборудване и пари изкарва ивратите му -без пари :-D . няма да се сещам на мене колко ми струва само дребното оборудване на работилницата( зеге, бормашина, ъглошлайф(г.и м.) винтоверти, чукове, клещи ,пили, менгеме, шмиргел, пистолети за пяна, нивели, .........,............,.............,.............,........) :wallbash:
estorm - специалист
Предлагам да пускаме по някоя снимка на профилите срязани и продупчени със съответното габи и сглобки сложени до тях. С едно уточнение за вида на профила и марката може би всички заинтересовани ще намират така това което им трябва. Ако можеше да се създаде една галерия в този сайт със снимки на всички видове сглобки които се правят и с какви инструменти стават било то от алуминий или дърво ще е по полезно от доста обяснения.
pavkatay - майстор
има различни системи, но всички са на един принцип. галерия едва ли може да се създаде, но на КОНКРЕТНО задавани въпроси придружени със снимки винаги съм готов да отговоря. а и доста хора тук. :thumbs:
estorm - специалист
bohur написа:
Здарвейте,имам желание да си направя алуминиева врата.Искам да попитам да ли трябват по специялни машини или може с повече желание да се сглоби нещо.Разполага с пендула за рязането под 45 градуса

Ако може питайте конкретно за каквото и да е , че спама стана доста.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "алуминиеви врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: