Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
pavkatay - майстор
EDI написа:
Трябва да стигне, като гледам.Отиват към 7-8 до 10 квадрата на литър горе-долу.
дименсията е грешна :) не е площ към количество, а обратно. и латекса май се мери само в килограми, а разхода е средно 200 гр/ м2.
rum_sz - специалист
Аз го смятах 250гр. на кв. м.Защото готовият латекс беше в кутий по 5кг.Само незнам дали ще покрие хубаво,да не се налага трета ръка да удрям :?
pavkatay - майстор
EDI написа:
Намалява разхода доста.Грунда си е грунд, според мен.
ако има грунд- две ръце са достатъчни. преди 10-12 години обяснявах на един бояджия, че ми остава 3-та последна ръка да боядисам и той каза-' ако го правех на три ръце сега нямаше да съм жив-умрял от глад :-D ' тогава ми се виждаше странно, но сега след 10 години без професионална практика го докарвам :). а миналата година боядисвах детската стая с латекс за ,който производителя указваше-без разреждане и май-май си го оставих на една ръка- нямаше кусури
EDI - майстор
pavkatay написа:
EDI написа:
Трябва да стигне, като гледам.Отиват към 7-8 до 10 квадрата на литър горе-долу.
дименсията е грешна :) не е площ към количество, а обратно. и латекса май се мери само в килограми, а разхода е средно 200 гр/ м2.
Да де, на обратно :-D - 1 литър покрива между 7 и 10 квадрата за ръка, но това е с грунд, поне това съм установил с ЛЕВИС от личен опит.И две ръце стигнаха. :)
rum_sz - специалист
Благодаря за съветите :) Значи съм на прав път. :-D
sanders - специалист
Ще стигне ако е грундирано!
solo5 - майстор
pavkatay написа:
а разхода е средно 200 гр/ м2.
Боролекс го дават 100-125 гр/м2 за един слой :roll:
neillmakoli - специалист
solo5 написа:
pavkatay написа:
а разхода е средно 200 гр/ м2.
Боролекс го дават 100-125 гр/м2 за един слой :roll:
Да ама на книга е едно а на практика друго :!:
rum_sz - специалист
В момента боядисвам и след два дена ще ви кажа всичко :oops: .И ако чуете че мъж убил женаси с валяк за латекс,да знаете че съм аз
rum_sz - специалист
Моятя хубава и кротка жена,като голям бързак ме натресе на този латекс.Тя работи в един магазин за хранителни стоки,и до тях има склад за строителни материали,на обяд циганетата който работят в склада ходят да си купуват за ядене в магазина.И и препоръчали този латекс ,като най - хубав :? Като го донеси в къщи и видях килограмите и цената,нещо ме жегна ама айде да не стане скандал.На другият ден ударих две ръце и направо ми се дорева -леко побеля.Вчера ударих една ръка декоратор и днеска сутринта оооо радости :) .Така мечтаното бяло тук таме има зайчета но ще изчакам още един ден и ще видим.Немога да разбера аз ли нещо не съм направил както трябва ,или този латекс за нищо не става.

Прикачен файл

P4040060.JPG
P4040060.JPG (67.51 KиБ) Видяна 6701 пъти

Тема "Грундиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: