Монтаж, топло и звукоизолации.
ivanabrashev - напреднал
Здравейте, имам няколко влажни петна (около 10 квадратни сантиметра) в горната част на външната панелна стена. Проблема е при съседите отгоре, като съм се мъчил няколко пъти досега да го разреша със запълването на вертикалната и хоризонталната фуга на терасата (ПУ пяна и циментова хидроизолация) като петното се намали доста, преди беше направо непоносимо. В момента тази влага се просмуква някъде от фугите на терасните плочи, но на мен ми писна да правя ремонти при съседите. Знам че винаги трябва да се намери причината за влагата, но въпроса е че на мен ми омръзна да правя ремонти със съмнителен ефект. Така че искам да облека проблемната стена с вътрешна изолация, която да прикрива тези влажни петна. Конкретния ми въпрос е XPS или предстенна обшивка с вата. За XPS - предимството е че ще се отнемат 2,5 - 3 сантиметра от без това малката стая. Съмненията ми са дали ще успея да го закрепя здраво, тъй като стената е боядисана с латекс и ми се струва че с циментовите лепила няма да се получи добре. Дали ще стане здраво с ПУ пяна или лепило за стиропор? Ако направя предстенна обшивка, няма да имам проблеми със закрепването, но пък ще намаля доста стаята, а имам съмнения че ватата може да тръгне да мухлясва от влагата. Благодаря предварително за съветите!
rendo - специалист
Има ли влага - Докато не се спре проблема - САМО ЩЕ УСЛОЖНИШ ПОЛОЖЕНИЕТО - за това по добре дори и да е на твоя сметка оправи проблема - защото в панелите водата си прави каналчета и се стича по тях -т.е. след време ще мухляса цялата стена, ще започне зимата да е мокра и да се заледява (в един блок в нажежда от 8-ия до 1-вия ет. една стена беше цялата във вода и змръзваше).
Така че и до изолация ще стигнеш оправи другото преди тва . :wink:
ivanabrashev - напреднал
Знам че е така, въпроса е че трябва да поставя теракот на терасата на съседите която е около 10 метра дълга ... тоя теракот никой няма да ми го плати, щото при тях проблем няма, имат желание хората, ама пари нямат. Иначе петното не е мокро, просто е влажно ... т.е. не е толкова сериозен теч, въпроса е че мен ме дразни е е първото нещо което виждам като вляза в стаята.
rendo - специалист
Квото и да правиш на този етап ще е само временен кърпеж на нещата.....

По добре купи им някви плочки от практикер или бау-макс по 4-5 лв кв/м и да ходи някой да ги налепи .
Така ще хвърлиш 100-120 лв ама па си решаваш проблема
Иначе просто не знам как може да се оправи без да се спре теча :?

Тема "Проблем с влага в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: