Здравейте, имам няколко влажни петна (около 10 квадратни сантиметра) в горната част на външната панелна стена. Проблема е при съседите отгоре, като съм се мъчил няколко пъти досега да го разреша със запълването на вертикалната и хоризонталната фуга на терасата (ПУ пяна и циментова хидроизолация) като петното се намали доста, преди беше направо непоносимо. В момента тази влага се просмуква някъде от фугите на терасните плочи, но на мен ми писна да правя ремонти при съседите. Знам че винаги трябва да се намери причината за влагата, но въпроса е че на мен ми омръзна да правя ремонти със съмнителен ефект. Така че искам да облека проблемната стена с вътрешна изолация, която да прикрива тези влажни петна. Конкретния ми въпрос е XPS или предстенна обшивка с вата. За XPS - предимството е че ще се отнемат 2,5 - 3 сантиметра от без това малката стая. Съмненията ми са дали ще успея да го закрепя здраво, тъй като стената е боядисана с латекс и ми се струва че с циментовите лепила няма да се получи добре. Дали ще стане здраво с ПУ пяна или лепило за стиропор? Ако направя предстенна обшивка, няма да имам проблеми със закрепването, но пък ще намаля доста стаята, а имам съмнения че ватата може да тръгне да мухлясва от влагата. Благодаря предварително за съветите!
Така че и до изолация ще стигнеш оправи другото преди тва .