• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dido_boi - специалист
Здравейте, днес се поровех в нета за сглобяеми дървени къщи е ето и резултата около 380евро при 62 m2 = около 23000 евро :shock: е не ми се вярва че една дървена къща може да струва толкова. И понеже това е форум Направиси сам - питам - може ли някой да ми покаже чертежи на сглобяеми дървени къщи?
lambov - специалист
Купуват се ! Хората учат години наред за това.
dido_boi - специалист
Съгласен съм , и аз учих ама за ел. часта. Но би ли ми обяснил какво толкова струва 700 лв на квадрат на такава едноетажна дървена къща.
n.nikoloff - специалист
dido_boi написа:
Съгласен съм , и аз учих ама за ел. часта. Но би ли ми обяснил какво толкова струва 700 лв на квадрат на такава едноетажна дървена къща.
Правилно! И аз се чудя какво толова струват 3 тона железа и малко пластмаса та ги продават за по 200 000 лв само защото били Мерцедес... :?

Само да допълня, че за един "специален" клиент цената на къщата съотнесена върху квадратурата се получи около 600 евро/кв.м. ... И това го има, че и по-скъп продукт може да се направи, стига някой да го поръча и плати. Иначе средните цени за обикновенни и "стандартни" от технологична гледна точка изпълнения не са толкова.
rulom - модератор
dido_boi написа:
Са ше видиш, като се явят въпросните "изпълнители" :-D
Друг е въпроса, че все още никой не може да даде калкулация на забит пирон, ма то форума е основно търговски и фирмен...... вече....сега ще те убедят че си е направо за без пари :lol:......дерзай...поръчай си келявата конструкция, ма поне на думи ще си взел голема работа....нещо като и за правнуците :wink:

П.П. Баси колко са бързи :lol: докато напиша и вече е зарибен клиента :lol:

П.П.П. НиколоФ, все още нямам отговор за зле поставените основи на дървена къща, които ги посочих в една снимка преди има-няма година ???....са ще я потърся да подчертая и недостатъците на префаленото ОСБ строителство ....

П.П.П.П. Ето за това говоря, неизвестно защо тази важна част от "творението на Явор" беше подмината :? .....както и адекватен професионален отговор не бе даден.....насладете се :arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 398#168398

П.П.П.П.П. Обаче като гледам, търпението все още продължава да е висша благодетел.....ама и който балък къцне, гаранция не му се разминава :lol: :arrow:
n.nikoloff написа:
rulom написа:
Ще има, ама засега раздела е в процес на разработка :-D
Важното е търпение да има човек :-D
Търпението е висша благодетел и не се отдава на всички... :| :|
n.nikoloff - специалист
rulom написа:
dido_boi написа:
Са ше видиш, като се явят въпросните "изпълнители" :-D
Друг е въпроса, че все още никой не може да даде калкулация на забит пирон (не разбирам какво означава и кому е нужна въобще такава информация!), ма то форума е основно търговски и фирмен...... вече....сега ще те убедят че си е направо за без пари :lol:......дерзай...поръчай си келявата конструкция, ма поне на думи ще си взел голема работа....нещо като и за правнуците :wink:

П.П. Баси колко са бързи :lol: докато напиша и вече е зарибен клиента :lol:

П.П.П. НиколоФ, все още нямам отговор за зле поставените основи на дървена къща, които ги посочих в една снимка преди има-няма година ???....са ще я потърся да подчертая и недостатъците на префаленото ОСБ строителство .... (Имаш отговор няколко поста по-нагоре, ама освен писане иска и четене!)

П.П.П.П. Ето за това говоря, неизвестно защо тази важна част от "творението на Явор" беше подмината :? .....както и адекватен професионален отговор не бе даден.....насладете се :arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 398#168398
(Виж третия и петия пост и тогава реши с какво питане да се обърнеш към мен. Иначе тоя провокативен начин на излияния не води до хубав диалог!).

П.П.П.П.П. Обаче като гледам, търпението все още продължава да е висша благодетел.....ама и който балък къцне, гаранция не му се разминава :lol: :arrow: (Когато ми дойде музата - тогава ще напиша някоя статия в моя си проект. Вече доста хора си направиха реализации направи си сам с моя помощ без да ми се правят на интересни като кибици. Както 100 пъти съм казвал - ако някой се чувства компетентен и напише статия по даден раздел - аз ще я публикувам, за да е полезна на повече хора. Ама май са повече компетентните да са кибици и да се проявяват с подобни писания...)
n.nikoloff написа:
rulom написа:
Ще има, ама засега раздела е в процес на разработка :-D
Важното е търпение да има човек :-D
Търпението е висша благодетел и не се отдава на всички... :| :|

В заключение: Тука много хора знаят, че бизнеса ми въобще не е в тези къщички и заниманието ми с тях е с чисто алтруистични подбуди. След толкова време и писания от моя страна пак да се дъвче същата дъвка показва повърхностно отношение към тематиката.
Martin.P - специалист
rulom написа:
ма то форума е основно търговски и фирмен...... вече....
Има нещо вярно тука ... за съжаление
mitaka_vk - специалист
То има частични планове в нета за дървеноскелетна конструкция, само трябва да се поразровиш. Другия вариант е да си го закупиш за определена сума където ще ти дойде и с подробна разбивка на материалите. Уловката е че в последствие пак ще трябва да се мине през български проектант за да се провери подходяща ли е конструкцията според българските стандарти.
torbalan - Дървен философ
закона е така написан, че отърване от архитектите няма...
и ако човек иск да е легален - най-добре през читав архитект да мине...
masterrichi - специалист
Аз в момента съм на етап проектиране на 2 сглобяеми къщи по 160 м2.Пакета документи -архитектура,конструкция,ВИК,Електро,геодезия ми излиза общо 15 лв. м2.При условие че има ПУП на имота.Инак къщите аз ще си ги изработвам и калкулацията без фундамента до ключ ми излиза 420 лв. м2.Но големите фирми дето искат 700 лв.м2 ги разбирам ,все пак поддържат офиси,секретарки,цехове ,транспортни средства и много персонал и обикновено са 2-3ма съдружници и за тях трябва да има добра печалба.По мои сметки големите фирми колкото струват материалите толкова си слагат и печалба.50/50
  • 1
  • 2

Тема "Планове на сглобяеми дървени къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: