Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Simona_22
Как вентилатора в тоалетната да продължи да работи известно време след като се изгаси осветлението ? Някой може ли да ми каже как се прави това ?
masteradmin - майстор
Ако разбираш от електоника мога да кача схема как да си направиш реле за време, ако не отиваш в магазин за електронни компоненти, там има готови схеми специално за такива вентилатори с потенциометър за нагласяване на времето. Аз лично съм си сложил 2 ключа на тоалетната единя е за лампата другия за вентилатора. Тъй като вентилатора не харчи много ток го държим доста дълго включен.
Wishmaster-ruse - специалист
Сега на магазина за домашни потреби.(за дом.ремонти)
Има едни датчици за движение на които е направено да можеш да му задаваш време. Струват към 15-20 кинта, слагаш си такъв и лампата можеш да си вържеш към него и си решаваш проблема с това как и колко след като напуснеш ДВЕТЕ 00 ще свети лампата и върти вентилатора. :-D
masteradmin - майстор
Да бе не се бях сетил за този вариант.
velsi - Почетен майстор
Само дето като си вътре и не мърдаш известно време може да останеш на тъмно :lol:
Osiris - специалист
Има два вида датчици едните са за регистриране на движение при тях може и на тъмно да останеш другите са за присъствие те регистрират и неволното потрепване на тялото дори а никой дори и да иска не може да стои съвсем неподвижно та като купувате такива питайте от кой тип са за да няма после (лампата угасна спънах се два три пъти имам стотици охлузвания и няколко счупени кости и синка на окото хих) :axe: :2thumbs:
Duke_BG - специалист
По въпроса за осветлението в тоалетната преди много години един мой роднина беше направил много готин номер :
в касата от страната на пантите където ляга вратата беше монтирал един прекъсвач от руска прахосмукачка от онези с правоъгълните бутони, които при натискане веднъж включват а при повторно натискане изключват. Та ефекта беше сления :
отваряш вратата и влизаш при затварянето на вратата лампата светва при излизане лапата угасва мисля че и досега работи тази система.
masteradmin - майстор
Бръснеш се сина ти идва: Тате какво правиш, ти му казваш бръсна се той излиза и оставаш сам в тъмното :)
Стефан - майстор
Останал си на тъмно. Излизаш, врътваш му два шамара. Влизаш, и пак си на тъмно :?

Тема "Как вентилатора да продължи да работи след като ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: