Предстои ми сондиране и се чудя дали не е възможно да си направя машината сам. В офроуд форума видях снимки на няколко самоделки и да си призная - много ми харесаха.
Проблемите обаче са доста и ако има по-запознати ще се радвам да помогнат.
1. Терена е планински и вероятно ще се пробива скала. Съмнявам се да мога да направя пмевмоударна сонда и ще разчитам само на въртене.
Как мислите - възможно ли е?
2. Диаметъра на сондиране няма да надхвърля 160мм, дълбочината предполагам 40...50м
3. Тръбите (сондажен лост) мога ли сам да си ги направя?
4. Движението надолу под собствен натиск ли е или принудително.

Проблемите обаче са доста и ако има по-запознати ще се радвам да помогнат.
1. Терена е планински и вероятно ще се пробива скала. Съмнявам се да мога да направя пмевмоударна сонда и ще разчитам само на въртене.
Как мислите - възможно ли е?
2. Диаметъра на сондиране няма да надхвърля 160мм, дълбочината предполагам 40...50м
3. Тръбите (сондажен лост) мога ли сам да си ги направя?
4. Движението надолу под собствен натиск ли е или принудително.
 Но няма да ти е рентабилно,-
 Но няма да ти е рентабилно,- ще го помисля още малко.
 ще го помисля още малко.
 аз преди две години бих на 11 м , но е равен чернозем 5 м над морето и въпреки това виках трима души които независимо посочиха едно и също место сега вода бол и в най-голямата суша , а съседа има две сонди които водата свършва за час , тогава забележи дадох 600 лв за камион и два дни пробив което с твоето Сизифовско начинание изглежда дребно
 аз преди две години бих на 11 м , но е равен чернозем 5 м над морето и въпреки това виках трима души които независимо посочиха едно и също место сега вода бол и в най-голямата суша , а съседа има две сонди които водата свършва за час , тогава забележи дадох 600 лв за камион и два дни пробив което с твоето Сизифовско начинание изглежда дребно 

може на струг да направиш конусни нипели и муфи,но ще ти струва като да вземеш готова щанга.
  може на струг да направиш конусни нипели и муфи,но ще ти струва като да вземеш готова щанга.