• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Скоро видях моята печка на 110 градуса :-D -жената без да иска като почиствала юпиеса изключила копченцето и помпата спряла :wink: Неможах да повярвам на очите си и трябваше да взимам решение за части от секундата и да поливам огъня с оцет и да отварям обезвъздушителя на печката .След това видях копчето и всичко си дойде на местото -след минута си влезе в нормална работа , е радиаторите замирисаха на прегряло на 100 градуса :wink: .Това го разказвам за доказателство че 1 на 1000 инциденти не са изключени дори при майстори разбирачи, и ако тръбите ми бяха пвц нямаше да издържът .Аз съм доволен от мойта система дори се държа много мъжки -само разширителния съд преливаше във банята и от това разбрах че нещо става.На коншията скоро му прегря и 2 радиатора престанаха да топлят -оказа се че тръбите със алуминиева вложка се сплескват вътрешно и стесняват отвора . :wink: Мойте ако не бяха медни досега да са били заминали при 110 градуса , допълнително бебето ми да ги бе издърпало :-D
PCL82 - майстор
А по стандарт PEX AL тръбите трябва да издържат кратковременно 110°С и продълвително 95°С. Явно вятър и мъгла. Пробвайте да сипете вряща вода в пластмасово шише и гледайте как се свива политетилена (е неомрежен, но пак полиетилен)
олебор - помощник
От / белите тръби/ и аз не съм доволен.Без да съм ги прегрявал след третата година започнаха да испускат на колектора за топлата вода. Когато водата е топла, не тече, но започне ли да истива започва да капе. Запитах някой уж специалисти защо така, а те ми отговориха че с времето пластмасата старее и губи своята еластичност и не може да уплътнява на гумените пръстени. Може би има нещо вярно, не знам. :shock:
naskov - майстор
Причината за теча ти не е в белите тръби, а в китайските ти фитинги. Техните гумени пръстени губят еластичността си след първата година :wink:
mityom - специалист
абе незнам дали е от фитингите само, виждал съм огъната тръба с вложка да е нацепена през 1 милиметър и като позагрее над 90г котела и се пукат и стават на фонтан :shock:
filmatoplo - майстор
И текът и се пукат и сплескват, всичко правят тия тръби с ал вложка след време и особено след прегряване.Най гадно и трудно е да ремонтираш прегрети тръби в колекторна кутия . :wink:
naskov - майстор
Ако тръбите са от 85ст метъра е така. При марковите и тези с цял алуминиев слой нещата са далеч по-добри
idakieff - специалист
напълно подкрепям колегите дето нямат вяра ма белите тръби и поли пропилена дори и стабито има доста линеини разширения мога да ви представя снимки от мойта инсталация ако не вярватв понеже не е с колектори ами с долно разпределение и замонолитих тръбите между хола и спалнята и въпреки двете скоби връщащата висна на долу а подаващата се дигна на горе и стана грозна работа сега ме е яд че не сложих медни ама бях захванал много ремонти и реших да спестя от тръбите щото ги имах готови и не съм ги плащал
:-D
  • 1
  • 2

Тема "локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: