Здравейте. Мисля да правя една барака, не за живеене а нещо като сайвана. Където да държа стари вещи. И бих искал да ви питам за най-изгодният вариянт. Аз предлагам следният вариянт. Чакам други предложения, поправки или слаби места в плана ми. Ще е 40кв.м. 10 метра на 4 метра. Общо 28кв.м. дължина на стените.
Първо изравнявам терена. Купувам 50 греди по 4 метра дължина 10x10см(Това са 600 лева.) Набивам ги вертикално на 100см една от друга като правя конструкцията от греди и после продалжавам горе да ги вържа хоризонтално. Така мисля да направя скелето от греди, както за таван, така и за стени и после мисля да накова влагоустойчив шперплат както за таван така и за стени и така да облека гредите, като само за тавана, над шперплата мисля да накова и ондулин. И така бараката е готова.
Материалите които бих използвал са:
1. Греди 10x10см (28 за стени и 20 за таван, общо 48 =600лв)
2. Вод. Шперплат (22 плоскости x 1.22 = 1101лв)
3. Ондулин (20 плоскости по 16лв = 320лв)
Общо=2021лв
Чакам за вашите критики. Всички идеи са добре дошли. Ще си го правя сам с баща ми и брат ми които разбират малко от строителство.
Първо изравнявам терена. Купувам 50 греди по 4 метра дължина 10x10см(Това са 600 лева.) Набивам ги вертикално на 100см една от друга като правя конструкцията от греди и после продалжавам горе да ги вържа хоризонтално. Така мисля да направя скелето от греди, както за таван, така и за стени и после мисля да накова влагоустойчив шперплат както за таван така и за стени и така да облека гредите, като само за тавана, над шперплата мисля да накова и ондулин. И така бараката е готова.
Материалите които бих използвал са:
1. Греди 10x10см (28 за стени и 20 за таван, общо 48 =600лв)
2. Вод. Шперплат (22 плоскости x 1.22 = 1101лв)
3. Ондулин (20 плоскости по 16лв = 320лв)
Общо=2021лв
Чакам за вашите критики. Всички идеи са добре дошли. Ще си го правя сам с баща ми и брат ми които разбират малко от строителство.