• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всички въпроси за вилата.
Стефан - майстор
Както виждам, май никой от пишещите тук не е ползвал пещ. Познах ли?

Възможно е съвременните пещи, направени по проект от конструктор, да са по-добри от на дядо ми преди 50 години. При неговата пещ едно агне с живо тегло около 25 кг, с плънка, се пече за около 4 часа. А там, освен агнета за гергьовден, през ден се е пекъл хляб. И козунаци.

Съжалявам, но майсторите в миналото са били самоуки, необразовани. Но за сметка на това, без грешка. :lol:
Transporterr - специалист
същото може да се каже и за клиентите добродушни и приятелски настроени. А сегашните гаранции искат договори, надници смятат материали и какво ли още не.КАто чуят ДДС и бягат през глава.Мор за майсторите . Навират ги на кучето в ауспуха само ако не знаят какво и как да отговорят че и отгоре на всичкото искат от социалната помощ да им остане за ангнешко след като са платили.
Ех какви клиенти имаше едно време, а това сега клиенти ли са .. :)
Последна промяна от Transporterr на пон май 10, 2010 7:53 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
За збора на населеното място ще стане ли барбекюто-пеща. :) збор-празник .
Стефан - майстор
satansho написа:
същото може да се каже и за клиентите добродушни и приятелски настроени. :)
Всичко това вече е в историята. Вече няма тарикати майстори, и балъци клиенти. Във време на криза всеки се ориентира, както разбира. А такива тарикати/майстори/, ги работя по тънката лайсна. Давам им надежда, съгласявам се на техните оферти, висят ми пред вратата..... Поне една седмица. Гладни, ...... И накрая им казвам, че съм решил да си го правя сам. :lol: :lol: :lol:

Вече нищо не ми пречи да се гъбаркам с майстори. :lol: :lol: :lol: Всичко мога да си правя сам, и нямам нужда от наглеци.
що не си направиш един телевизорр и да си пуснеш "стъклен дом" тогава :-D
или ще се довериш на братята китайци, м? какви времена, какви нрави човек за човека е китаец.. :)

@автора сори, за флейма :?
Градинар - специалист
Стефан написа:
satansho написа:
същото може да се каже и за клиентите добродушни и приятелски настроени. :)
Всичко това вече е в историята. Вече няма тарикати майстори, и балъци клиенти. Във време на криза всеки се ориентира, както разбира. А такива тарикати/майстори/, ги работя по тънката лайсна. Давам им надежда, съгласявам се на технитеИ накрая им казвам, че съм решил да си го правя сам. :lol: :lol: :lol: оферти, висят ми пред вратата..... Поне една седмица. Гладни, ......
:-) е ...това и ще получиш
като неможеш да си позволиш добър майстор(косачка) ще пасеш трева... и сам ще он****раш в храстите.

и като ти секнат приходите... (щото и ти отнякъде пари изкарваш и се наложи да чакаш на нечия врата).. и като неможеш да си изплатиш кредитите дето си теглил за пик***я ти имот... и ще дойдат да ти вземат всичко опи**но... и тогава :-) наздраве

пп А добрите майстори винаги ще имат работа... и ще се смеят на такива като тебе!
Последна промяна от Градинар на пон май 10, 2010 8:25 pm, променено общо 1 път.
единак - специалист
Бат'Чефо, ползвал съм пещ. Много пъти. И различни пещи. Дори съм участвал в граденето на една. Самостоятелна, до една беседка, на една река. Зидана с краднати плътни тухли, змазана с фъшкии, с врата от градешки камък. Колко ярета сме изпекли... не е истина.

Артър, за рибата имам специалитет. Топлопушена сьомга. Ма за нея не ти трябва пещ, а дупка в плота на ББКто. На моето съм му спретнал една, за да се използва за пушилня. Като се осоли сьомгата, както за паламуд пресносол и се слага на скарата. На пода под дупката се пали съвсееем лек огън, колкото да тлее... и се оставя така 2-3 часа. Огъня се поддържа и се гледа да си пуши леко. Дървата са важни също. Ако има термометър може да се контролира да е около 50-на градуса там, където е рибата...
И след това... майко мила.
stiv1961 написа:
.Не разбрах комина на барбекюто и пещта къде се събират.
ако това ти е въпроса ето ти един възможен отговор:
събират се пред свода на пеща или над него обикновевенно е един общ отвор (все пак имай предвид че аз съм един наглец и забравих още какъв такче не се доверявай много ;)
:)
stiv1961 - майстор
Благодаря,satansho,това ме интересуваше дали няма някаква особеност при градежа./А това със ситните букви намаше смисъл да го пишеш-бать Стефан ми е ясен/.
filmatoplo - майстор
Сега гледам едни пичове си направиха пещ за пици -направо картинка .Обла като балон със комин пред вратичката , облепена с камък за интериор .Понеже е в двора на хотел до тротоара се гледа от клиентите на пицарийката :wink: в Приморско е .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Чертеж барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: