Както виждам, май никой от пишещите тук не е ползвал пещ. Познах ли?
Възможно е съвременните пещи, направени по проект от конструктор, да са по-добри от на дядо ми преди 50 години. При неговата пещ едно агне с живо тегло около 25 кг, с плънка, се пече за около 4 часа. А там, освен агнета за гергьовден, през ден се е пекъл хляб. И козунаци.
Съжалявам, но майсторите в миналото са били самоуки, необразовани. Но за сметка на това, без грешка.
Възможно е съвременните пещи, направени по проект от конструктор, да са по-добри от на дядо ми преди 50 години. При неговата пещ едно агне с живо тегло около 25 кг, с плънка, се пече за около 4 часа. А там, освен агнета за гергьовден, през ден се е пекъл хляб. И козунаци.
Съжалявам, но майсторите в миналото са били самоуки, необразовани. Но за сметка на това, без грешка.
