Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Antonini - специалист
любител написа:
velsi написа:
Що си мисля, че под "пирон в стената" трябва да се разбира пиронче използвано при полагането на мостовите кабели и после забравено и замазано в мазилката....
А за кабелчето да предположим, че е остаряла изолацията му, ако не е била повредена още в началото, пирончето е корозирало или направило някаква галванична двойка и т.н. подобни версии които тука споделяме.
Проблема е в едното кабелче на въпростният мостов кабел който казваш, че е прекъснат - този на партера. На 100% съм сигурен, че при монтажа на плафониерата на въпросната лампа, единия от винтовете ( а може и с пирони да е кована) е прекъснал кабела и едновременно с това е дал слаба утечка към ЗЕМЯ. Демонтирай плафониерата, и разчопли мазилката около кабела точно над площа на плафониерата и ще откриеш проблема. - УСПЕХ!
любител - специалист
Версията ти на мен лично не ми се връзва с действителната обстановка.
Пояснявам:
1. Плафона там е демонтиран преди поне 7 години, а самият монтаж си е бил с дървени трупчета. И през тези години цитираният проблем е липсвал.
2. Аз прекъснах връзка на кабел от управляващата релето верига, а не на силовата 220 V към плафонера. Не виждам къде могат да им се пресекат пътищата на двете вериги, още по-малко в района около плафонерата, че да ровя там както препоръчваш.

Ако имаш обяснения по версията си казвай смело, да коментираме.
Antonini - специалист
любител написа:
2. Аз прекъснах връзка на кабел от управляващата релето верига,коментираме.
Ами тогава замери с мултицета тази оперативната дето си я прекъснал да видиме колко ома ще покаже
любител - специалист
Това трябваше да направя докато се ровех тогава, но нямах сигурно работещ уред и сега май нямам време да отварям пак кутията.
Имам си друг ремонт с къртене в къщи. :(
Antonini - специалист
любител написа:
Имам си друг ремонт с къртене в къщи. :(
Ясно :) И аз съм така вече близо година къртя, преправям инсталации, смяна водопровод, шпакловки на стени..... :?
tonyags - помощник
Здравейте,
искам да питам колко вида схеми има за стълбищно осветление и дали някой може да ми ги покаже? И другото което е, чух за някаква схема при която при натискане на бутона веднъж лампите се палят след това при натискане отново лампите гаснат. Дали имате идея каква е схемата? Предварително благодаря!
fikata - майстор
Схемата е с импулсно реле:
http://elkabo.com/shemi-1/shema-grets
:partyman:
На мене пък тази схема ми по харесва,защото никой няма претенции за авторски права, когато се публикува :-D :
Изображение
За схеми на стълбищен автомат ползвай търсачката със "схема на стълбищен автомат" и после "изображения"
vk - специалист
Дори има импулсно реленце, при което , ако не изгасиш (т.е. забравиш да натиснеш повторно стълбищ. бутон) то отброява определено време и гаси само.
Обаче, много е възможно да не ти трябва такова, а само обикновен стълб.автомат. Разкажи за какви цели ти е необходимо.
PCL82 - майстор
Има и импулсни релета със забавено включване. Те са направени да се побират в разклонителна кития и се ползват в бани и тоалетни където има вентилатор. Ключът за лампата е само един, за вентилатора няма втори ключ. Релето следи кога е запалена лампата и пуска вентилатора след определено време, за което се предполага че се е натрупала пара или миризма. След загасяне на лампата вентилаторът продължава да работи още малко време и релето го изключва.

Тема "стълбищно осветление-диагностика на проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: