• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Niki72 - специалист
Здравейте. Жилището е на подова замазка и гипсова шпакловка. Банята и тоалетната са на тухли и с тръби за смяна. Дограмите са некачествени и стари и са за смяна. Вратите също, даже тези на спалните липсват.Хола и спалните са с южно, а кух.бокс и трапезарията със северно изложение. Сега е момента ако нещо ще се пипа и затова моля за съвети и идеи. Опитах се да начертая в мащаб 1:50, може да имам леки грешки-не съм мерил дебелината на всички зидове и терасата на кухнята. За сега мисля да няма врата м/у кухнята и трапезарията и може би и 72см-товата стеничка и ако може да се отваря вратата на терасата навън за по удобно. Мивката да е на стената от 130.5см, хладилника в ъгъла между стени 61см и 163см. Печката явно ще бъде в нишата където е 83 см-там ще е близо до отдушника, обаче комин не видях да има тук... Някакъв подходящ шкаф в трапезарията трябва да сложа-не знам къде точно, а и маса колко голяма мога да събера там. За пералня място в кухнята не виждам, освен да отиде в коридора скрита в шкаф плътно до банята-на стената от 163см срещу спалня 2. Това може би са минималните промени които могат да се направят. Но, ще ми е от полза да чуя и други по-мащабни идеи
Изображение
Niki72 - специалист
Виртуално махам половината стена и вратата между кухнята и трапезарията и става така:
Изображение
mim - специалист
1 радикално предложение
има ли вариант да преместиш входната врата на дясната стена срещу детската

така можеш да стесниш това огромно антре и да направиш по-нормален размер на кухнята и тоалетната

в момента този кухненски бокс с тази форма е цяло изтезание

друг вариант е да приобщиш терасата към кухнята, но аз не съм фен на тези маймунджълъци

Прикачен файл

planrk-mim.jpg
planrk-mim.jpg (165.38 KиБ) Видяна 6328 пъти
Niki72 - специалист
Благодаря за интересното решение mim, обаче тази стена е бетон - шайба и не може да преместя входната врата там. Иначе терасата и аз не мисля да е приобщавам към бокса.
Освен да мисля как да подредя 1 хладилник , мивка и печка в бокса и да махна тази стеничка от 72 см и вратата към бокса-за да не изглежда толкова клаустрофобично. За сега така ги виждам- хладилник, шкафче, мивка-няма да е двукоритна-просто само такава имаше в тази програма, печка( навън през терасата ще се извежда аспиратора)-няма отдушник в бокса.Дали е добре така бокса? В трапезарята маса и столове. Не знам къде е най добре да се сложи един трапезарски шкаф за да се държат в него чинии, чаши и други посуда, че в бокса мястото ще е оскъдно?
Изображение
Изображение
niki_sap - специалист
Според мен точно това ти е решението - уредите в бокса, а на стената под прозореца в трапезарията, в цяла дължина - шкаф за посуда.
Единствено може да сложиш мивка и миялна на едната стена за да освободиш мястото между хладилника и мивката за едно шкафче, където да си държиш нещата от първа необходимост - ножове, дъски и т.н. за да са ти удобни при готвенето. Плота за готвене ще ти бъде тавана на миялната, а мивката ще се окаже в ъгъла. Другия вариант е мивката да е до хладилника а на стената където в момента си сложил мивката да е само миялната (60 см) или миялна (45 см.) и малък шкаф с чекмеджета.

Аз лично, ако има достатъчно средства бих отворил и стената между трапезарията и хола с една голяма красива портална врата - затворена когато се готви и отворена, когато има гости.
И само още едно предложение - защо не преместиш вратата на първата саплня по-навътре по стената и да сложиш още една врата, която да обособява двете спални и банята?
Иначе мястото на пералнята и сушилнята е точно срещу двете спални, но единствения проблем е, че може да се окажат прекалено шумни и да не може да ги пускаш нощно време. Иначе това наистина е перфектното място.
Като цяло апартамента е със страхотно разпределение и не мисля, че е нужно да правиш кой знае какви промени. В противен случай, ако е в центъра на София - направо ми го продай :)
ivanovrg - специалист
а можеш и малко да си разшириш бокса за сметка на коридора

Прикачен файл

kuhtrap.jpg
kuhtrap.jpg (83.37 KиБ) Видяна 6194 пъти
Niki72 - специалист
niki_sap написа:
Според мен точно това ти е решението - уредите в бокса, а на стената под прозореца в трапезарията, в цяла дължина - шкаф за посуда.
Единствено може да сложиш мивка и миялна на едната стена за да освободиш мястото между хладилника и мивката за едно шкафче, където да си държиш нещата от първа необходимост - ножове, дъски и т.н. за да са ти удобни при готвенето. Плота за готвене ще ти бъде тавана на миялната, а мивката ще се окаже в ъгъла. Другия вариант е мивката да е до хладилника а на стената където в момента си сложил мивката да е само миялната (60 см) или миялна (45 см.) и малък шкаф с чекмеджета.

Аз лично, ако има достатъчно средства бих отворил и стената между трапезарията и хола с една голяма красива портална врата - затворена когато се готви и отворена, когато има гости.
И само още едно предложение - защо не преместиш вратата на първата саплня по-навътре по стената и да сложиш още една врата, която да обособява двете спални и банята?
Иначе мястото на пералнята и сушилнята е точно срещу двете спални, но единствения проблем е, че може да се окажат прекалено шумни и да не може да ги пускаш нощно време. Иначе това наистина е перфектното място.
Като цяло апартамента е със страхотно разпределение и не мисля, че е нужно да правиш кой знае какви промени. В противен случай, ако е в центъра на София - направо ми го продай :)
Благодаря за ценните съвети. Мислил съм и преди за порталната врата-колко би трябвало да е широка-около 160см ли (стената е 258см)и накъде е по-добре да се отваря-към трапезарията предполагам?
Относно вратата на спалнята-(за това не бях се сетил) точно където казваш -в близост до банята е трябвало да бъде-така ще се обособят дневен и нощен тракт-не знам защо са я проектирали до хола...освен стената да не е частично от бетон, но не ми се вярва.
niki_sap - специалист
Да ти кажа нямам представа колко трябва да е широка порталната врата, нито на къде да се отваря - то няма май стандарт - зависи си от обзавеждането на двете стаи, от вкуса ти и т.н.
Аз лично харесвам рисувано стъкло и малко по-тежки мебели в този случай, примерно:

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

А може и малко по-елементарни:
ivanovrg - специалист
порталната врата може и да е плъзгаща(да се крие в стената)
така като се отваря няма да пречи в никоя от стаите
Niki72 - специалист
ivanovrg написа:
порталната врата може и да е плъзгаща(да се крие в стената)
така като се отваря няма да пречи в никоя от стаите
Мислих и за такава плъзгаща скрита врата, тя ще е маскимум 1/2 от стената, нали - значи колко от 258см стена - може би само 120см ще е отвора. Незнам дали ще е достатъчно толкова-да не стои като параван. С портални или някаква чупеща се , или хармоника (тези хармоники май не са много красиви) може би да се отвори максимално ?
  • 1
  • 2

Тема "какво може да се подобри в разпределението?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: