Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Излъга те майсторски :lol:
chapara - майстор
Ку не излиткам некой,как да заспим :-D
solo5 - майстор
излъга ме друг път :razz: :-D
... ама отговора беше добър :partyman:
OK, всичко ми стана ясно за зама3ката, само не разбрах правилно ли е или не е ?
Илиян Илиев™ - майстор
solo5 написа:
А какво става с остатъчната влага след фугиране при такива кратки срокове? :?
То като имаш да правиш на цял блок баните изобщо не ти дреме какво става с остатъчната.

В моя случай банята беше в магазин който трябваше да открива на следващата вечер, а тепърва трябваше да се монтират гърнето и мифката. Най-вероятно остатъчната ще излезе през гипсокартонените стени, ако не и стигне площа на фугата. :-D

Колега автор на темата, моето лично мнение е, че е неправилно да се бърза, ако имаш време да чакаш. Лепилото, замазката и фугата са с различни срокове за пълно изсъхване и те така. Демек може нещо да сцепи някъде след месец два и те така(не че е задължително, просто е вероятно и се случва доста рядко, но то и на сухо може да сцепи като мръдне блока или къщата).

Но от друга страна, ако пък човек чака всичко по колкото е необходимо кога ще живее в нов апартамент, цлед няколко години може би.

Щом ти е спешно лепи, ако не чакай. Ако пък майстора ги е налепил и ти се чудиш дали е правилно - остави човека, явно има много работа и няма за кога да чака да си вземе парите от теб. :wink:
solo5 - майстор
Илиян Илиев™ напълно си прав :partyman:
Аз не се заяждам, а исках само да кажа, че почти всички бързат.
Ако клиентът има време е по-добре да почака и да остави време за изсъхване.
ArturDent - Почти Безобиден
solo5 написа:
Колко време трябва да мине от полагане на плочките до фугирането на цялата баня?
В твоя случай .... много ;)

П.П. Така и така сте го обърнали на говорилня....
vladimury - специалист
Та не разбрах като се направи замазка на пода кога е редно да се почва лепенето на плочки??? За редене на паркет разбрах кога за фугиране също, но за лепене НЕ. На другия ден ли, другата седмица ли, другия месец ли КОГА??? :?
jekasus - майстор
На следващия ден спокойно си лепиш плочки . Най-добре мазилка и замазка да се направят заедно , после има един-два дена ,докато се лепят стени(зависи от майстора)да изсъхне и да остане част от влага, тя ще изчезне в тухлите и бетона . Едно време лепиха плочките ,накиснати няколко часа във вода и с цементов раствор .И никой не се притесняваше от влагата
solo5 - майстор
когато бях малък, парното работеше на макс, дървената дограма зееше, а аз си ходех по тениска и шорти у нас през зимата
... и никой не се притесняваше за влага :-D

Тема "Лепене на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: