• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
popodopolo - напреднал
Ето го и моя проблем!Нова къща с изба ,два етажа и след това таван!Днес съвсем случайно огледах отвора на комина който е изграден от бетонни коминни тела!Каква е същността на проблема!Майсторите са оставили само една дупка в избата а там ще ми е котела!Днес се качих на покрива да пусна по едно камъче във всяка една дупка а жена ми я оставих долу за да види кои камък ще падне/и си викам дано главата и да е под дупката :lol: /
Някакси странно се почувствах след като нито един от камъните не падна в избата!След това вързах друг камък с един канап но влиза около 6м надолу и дотам/и във двете дупки влиза до едно и също място/!
Сетих се че майсторите ме накараха да взимам някакви преходи който сложиха!
Възможно ли е да има грешка при слагането?
Ако е от значение:
1.Като погледна от избата през дупката-небето го няма :?
2.Паля картон защото повече пуши,залепям го до отвора в избата-всичкият пушек се стеле в избата а не иска да излиза на горе!

Та давайте съвети какво да правя!Първата ми идея у здраво въже и една кама за цепене на дърва и със сила да я пускам но не знам дали ще има ефект!
pavkatay - майстор
първо изгледай филма 'баш майстора' и се замисли дали като робеспиер гълъбов не си ядосал с нещо майсторите. после виж тук има писано за това как се зида комин -не е в права линия нагоре . и трето това, че комина не тегли пушека е притеснително, но може да е от моментното атмосферно налягане, температурна разлика и т.н. .....или ......шапката :?
sian - специалист
Възможно е да се е получила обратна тяга когато си правил опитите с вестника...
PCL82 - майстор
Поднеси клечка кибрит или запалка към входа на комина. Ако пламъка се отклонява леко има някаква тяга, която зимата трябва да е по-силна.

По правило най-долният вход към сифонен комин се включва директно в големия отвор на блокчето. Нещо ми намирисва, че може да не са оставили отвор в плочата или да са ти го запушили.

Сифонните преходи и малките отвори са на междинните етажи. Последният етаж се включва направо в малкия отвор и оттива директно нагоре.
marian1 - майстор
и да допълня колегите от по горните постове,запуши всички отвори и остави само най-долният и изхода на покрива. Пак провери с запалка,после с вестник.Хубаво е да се прави сега тази работа докато е по хладно,когато е топло тягата като че ли е по слаба.

Разходи се до топливо и си купи ако нямаш бетонно желязо примерно фи 6 или 8 те са на 6 метра и пусни с кукичка накрая и въже.Премери до къде ще спре,излизаш отвън и мериш-моли се да не са забравили да пробият плочата.

Визуално крив ли е комина?Ако можеш и снимка качи тук,всичко което се сетиш за изграждането би било полезно.Разговори,какво си чул от строителитеКъщата обитаема ли е вече? В смисъл измазана ли е,комина измазан ли е?
ArturDent - Почти Безобиден
Ако, комина е изпълнен правилно, нито камъче, нито канапче трябва да падне в мазето.
popodopolo - напреднал
ArturDent написа:
Ако, комина е изпълнен правилно, нито камъче, нито канапче трябва да падне в мазето.
Ти ме уби :? Я кажи защо да не пада камък долу?
За комина си спомням че купувах някакви преходи!Как ги монтираха-мисля че гледах!
Сега пак отивам да паля картон докато е по-хладно защото пробвах в къщата където сега живея и старият комин не дърпа добре,може би защото е топло времето!
А относно напраната му-да,измазан е на втория етаж с гипсова машинна мазилка!На първия минава през банята и все още не е измазан но фаянсаджията тея дни ще почва!На тавана не е измазан!Само над керемидите е измазан!
naskov - майстор
ArturDent написа:
Абсолютно вярно :!:
popodopolo - напреднал
Лошо....много лошо!Дайте идей и съвети момчета!Давайте че не знам какво да правя!
ebahti - майстор
лошо,ама само можем да гадаем....я си помисли дали не си си спестил некой лев когато си плащал на майстора-както ти казва павката
  • 1
  • 2

Тема "Помощ,комина не действа!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: