Проблема го има и при W210. Аз съм с Е200 '96 набор и изолацията е понапукана. При мен са се напукали само в краищата, там където влизат в пластмасовите накрайници и се чудех дали няма да мина само с изолация на оголените места.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
madsnake
- специалист
36 мнения в "Кабели подходящи за ел.инсталацията на кола в София.Къде?"
PLOCHKATABG
- специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:47 am, променено общо 1 път.
fikata
- майстор
PLOCHKATABG написа:Ако си 95-96 набор, най вероятно го имаш и ти.madsnake написа:Проблема го има и при W210. Аз съм с Е200 '96 набор и изолацията е понапукана. При мен са се напукали само в краищата, там където влизат в пластмасовите накрайници и се чудех дали няма да мина само с изолация на оголените места.
И-и-и как разбра,че колегата е тийнейджър 14-15 годишен..
Роненето,изпичането, т.е стареенето на изолацията само в крайщата на кабелите означава,че има недобър контакт между кабелния накрайник и клемата.Освен на изолацията това/завишеното отделяне на топлина от контактуването/ се е отразило и на медния ппроводник.
Просто допълвам,че освен с реставриране на изолацията трябва да се почистят и притегнят отново контактните повърхности..
PLOCHKATABG
- специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:47 am, променено общо 1 път.
Kirilpm
- специалист
Aко ще бандажираш,много внимавай,мога да ти издиря и да ти пратя снимки на две лади изгорели нацяло заради елементарен кабел от акумулатора до стартера.Използвай качествен изолирбанд,аз ползвам ТЕСА и съм доволен,не е нужно да пестиш от изолирбанда,ефтин е,най-добре не сменяй проводници,ако няма прекъснати,за да не стане накрая така,че дори да не можеш да запалиш.Ако се наложи да сменяш сменяш един по един за да отпадне гимнастиката по прозвъняване и проследяване.Ако искаш схеми прати ми данните на колата и ще ти снимам схемите от Bosch ESI Tronic.
dddilian
- напреднал
Kirilpm написа:Aко ще бандажираш,много внимавай,мога да ти издиря и да ти пратя снимки на две лади изгорели нацяло заради елементарен кабел от акумулатора до стартера.Използвай качествен изолирбанд,аз ползвам ТЕСА и съм доволен,не е нужно да пестиш от изолирбанда,ефтин е,най-добре не сменяй проводници,ако няма прекъснати,за да не стане накрая така,че дори да не можеш да запалиш.Ако се наложи да сменяш сменяш един по един за да отпадне гимнастиката по прозвъняване и проследяване.Ако искаш схеми прати ми данните на колата и ще ти снимам схемите от Bosch ESI Tronic.Значи ме съветваш само да изолирам кабел по кабел с качествен изолирбанд?
Аз докато омотавам изолацията,която е останала ще се доразпадне.
Дори и да увия добре ,после пак има риск след време да се размести намотаното и да даде на късо.
Точно затова искам съвсем нови жици да сложа.
Някой ме попита за товара,който минава по тях - лошото е,че не го знам.
Какви данни те интересуват точно за колата.
Става дума за W140 600SEL 91ва година...
Двигател M120
Последна промяна от dddilian на пет юни 04, 2010 6:58 pm, променено общо 1 път.
PLOCHKATABG
- специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:48 am, променено общо 1 път.
dddilian
- напреднал
Махагоне,това е възможно само за някои от кабелите.
Примерно,тези на дебитомерите са толкова опечени,че като ги извадя ,за да им цепя буксите и да им изолирам жиците,изолацията ,което е останала ще изпадне.Ще остане само проводника.
Представи си,че не уцеля добър изолирбанд и от жегата той се размести,такова късо ще стане,че колата ще спре насред пътя.
Ще видя,кои от жиците могат да минат само с изолиране, и кои не.
Засега на 100% е необходима цялостня смяна на дебитомерните ,както и
две тънки кабелчета,които отиват в бобините.Третия кабел ,който отива в бобината, май е за високо напрежение - той поне е здрав,но не знам какво минава по тъничките.
Те са зле и са за смяна.
Къде да търся качествени изолиращи ленти?
Примерно,тези на дебитомерите са толкова опечени,че като ги извадя ,за да им цепя буксите и да им изолирам жиците,изолацията ,което е останала ще изпадне.Ще остане само проводника.
Представи си,че не уцеля добър изолирбанд и от жегата той се размести,такова късо ще стане,че колата ще спре насред пътя.
Ще видя,кои от жиците могат да минат само с изолиране, и кои не.
Засега на 100% е необходима цялостня смяна на дебитомерните ,както и
две тънки кабелчета,които отиват в бобините.Третия кабел ,който отива в бобината, май е за високо напрежение - той поне е здрав,но не знам какво минава по тъничките.
Те са зле и са за смяна.
Къде да търся качествени изолиращи ленти?
Тема "Кабели подходящи за ел.инсталацията на кола в София.Къде?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература