• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sameks - специалист
Малко заяждане на дребно:Във водопроводните инсталации има и леви резби понякога.Правилното навиване е по посока на резбата!
filmatoplo - майстор
Леви резби ли :? виж в някоя газова инсталация може ама по водопроводите :shock:
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Леви резби ли :? виж в някоя газова инсталация може ама по водопроводите :shock:
Аз се сещам само за нипелитемежду глидерите, ама там е с челно уплътнение. :?
filmatoplo - майстор
За радиатопрните връски също има цяла наука :wink: , имам ключ който може да бръкне през 15 глидера .Когато ги снаждам алуминиевите глидери им препилвам челата със малък диск от ъглошлайф -наръка леко до плясък тоест да няма остатъси от боя и стари гарнитури .Гарнитурките ги мажа със термосиликон безцветен от двете страни , нипелите нови -един държи радиатора аз стягам до осукване на ключа :wink:- ще капне ама друг път .Тапи и щепсели по същия начин -понякога съм копувал читави комплекти зад резбата има силиконови О -пръстени и така става но по моя преценка -да не бера ядове.Преди 15 години -се зацепваха само със гола гарнитурка -но от тогава радиаторите са ментета и не са калибровани -като слобя радиатор със 20-25 глидера се осуква като талпа от топола. :-D
PLOCHKATABG - специалист
LazarGanev написа:
filmatoplo написа:
Аз се сещам само за нипелитемежду глидерите, ама там е с челно уплътнение. :?
И тапите на радиатора, и обезвъздушители !!!!
filmatoplo - майстор
Тапите да , ама там калчища не се слага -има си уплътнение -гарнитурка.
PLOCHKATABG - специалист
filmatoplo написа:
Тапите да , ама там калчища не се слага -има си уплътнение -гарнитурка.
Точно така е, но ако искаш ми вярвай, налагало ми се е да навивам и калчища, защото някой като предобри автоматичен обезвъздушител и не може да стои отвесно и му трябва още малко да се навие за да не капе и няма оплътнение за смяна, все пак не са над път и под път, трябва да се направи да не капе и после става временна постоянка.
Случая е строго индивидуален .

Просто казах още къде има леви резби .
filmatoplo - майстор
И аз съм правил тъка на обезвъздушител -ама сигурно ще да е бил с дясна резба .На края на бронзовите разпределители -колектори слагам 1 цол радиаторен щепсел и на него завивам хоризонтален обезвъздушител -ама пак са със дясна резба . :wink:
PCL82 - майстор
Има и муфи с лява резба от едната страна и дясна от дръгата. С такива могат да се съединяват тръби.
sameks - специалист
На стенен смесител или стенен душ холендровите гайки са захванати с втулка с лява резба.Също и аз съм работил с муфи с лява и дясна резба.Е не всякога имаш под ръка подходяша гарнитурка.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "С какво да уплътня резбите при направа на ВИК инсталация ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: