Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
messershmit77 - специалист
Здравейте колеги,значи аз първо тегля чертата с ръчната машина ,след това с коляното и готово.За рязане на по_ сложни фигури ползвам флекса. :)
ebahti - майстор
режи с дъската плочката по диагонал-зимаш плочката и я налагаш на ъгала на стената точно по среза,затискаш я с 1та ръка и с добре премерен ъдар с длан я чупиш и ловиш. не се бъзикам но фнимавай да не стане сакатлък ако счупиш не както тр. плочата и се порежеш
PLOCHKATABG - специалист
ebahti написа:
режи с дъската плочката по диагонал-зимаш плочката и я налагаш на ъгала на стената точно по среза,затискаш я с 1та ръка и с добре премерен ъдар с длан я чупиш и ловиш. не се бъзикам но фнимавай да не стане сакатлък ако счупиш не както тр. плочата и се порежеш
Имам няколко шева от подобно чупене на фаянс, парчето, което пада надолу "по стената" се чупи не как трябва и ръба ...
Никога с ръце !
inspo - майстор
Малко извън темата
PLOCHKATABG долу в ляво има бутон НОВ ОТГОВОР , не цитирай хората за щяло и нещяло , че е дразнещо .
PLOCHKATABG - специалист
inspo написа:
Малко извън темата
PLOCHKATABG долу в ляво има бутон НОВ ОТГОВОР , не цитирай хората за щяло и нещяло , че е дразнещо .
Много се дразните и само забележки правите, лично държа поста ми да се знае към кой е насочен, затова е сложен тоя бутон .
В твоите постове, слагай ако искаш цитати !

Като се дразниш не чети !
inspo - майстор
PLOCHKATABG май не си чел правилата за писане във форума

10. Когато отговаряте, водете се от принципа, да бъдете максимално полезни. Изказвайте се ясно и адекватно. Въздържайте се от излишни коментари и необосновано протяжни обяснения. Стремете се да не повтаряте казаното от потребителите преди Вас. Тези правила касаят изказванията по същество и нямат за цел да направят форума стерилен — чувството за хумор е изрично желано.
11. В цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате.

Не съм сигурен дали имаш и едно мнение без да си цитирал някой.
Не искам да се заяждам , просто ти казвам ,че дразни .
PLOCHKATABG - специалист
inspo написа:
PLOCHKATABG май не си чел правилата за писане във форума

10. Когато отговаряте, водете се от принципа, да бъдете максимално полезни. Изказвайте се ясно и адекватно. Въздържайте се от излишни коментари и необосновано протяжни обяснения. Стремете се да не повтаряте казаното от потребителите преди Вас. Тези правила касаят изказванията по същество и нямат за цел да направят форума стерилен — чувството за хумор е изрично желано.
11. В цитатите включвайте само тези части от мнението на потребителя, които коментирате.

Не съм сигурен дали имаш и едно мнение без да си цитирал някой.
Не искам да се заяждам , просто ти казвам ,че дразни .
Това което си почернил, няма нищо общо с това, за което говориш.

Да, цитирам, но не повтарям, и казах защо цитирам.
И мене много работи ме дразнят, ама ги търпя !

Слушай сега какво ще ти кажа.
Цитата се използва за следното нещо- когато цитирам, на човек му става ясно за какво точно говоря, а не да трябва да се връща и търси м/у 3 страници с постове какво съм искал да кажа, защото ако сега се разбира в някои моменти, след 10 дена вече няма да се сещаш цялата тема и ще тръгнеш да търсиш за какво иде реч. На теб ако не ти харесва не чети, има и такива, които им допада да се цитира и аз съм един от тях !
jekasus - майстор
Счупете тази плоча с коляно Изображение
90см/33см :lol:
peter_m - специалист
jekasus написа:
Счупете тази плоча с коляно
90см/33см :lol:
Такава плоча не бих пробвал да я режа въобще в домашни условия. 3 плочки правят квадрат, сметни 1 колко (ще ти) струва ако я счупиш. Само на водно рязане.
ebahti - майстор
такава плочка я режа за 1 миг с дъската- опгоре на сичко не е и релефна....е не с всяка дъска може ама ако си инвестирал в инструмент......... :wink:

Тема "Рязане на теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: