Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте!

След объркващо изчитане на темите за електрожените (тук, и в офф-роуд форума) стигам до извода, че ми е нужен инверторен ММА/ТИГ апарат.
Основно, защото искам, (освен навес над балкона за начало) да мога да заварявам и елементи по предния капак на колата (под 1мм).

1. Сега се чудя, след като повечето хора (любители де) работят с електроди до 3.25 (~120А) защо всички препоръчват по-мощни апарати (Gysmi 165 например)!

2. Някой има ли впечатления от практиката за WS-200 и Gysmi 135 - усеща ли се голямо предимство на WS при работа (теглото на Gysmi иначе си е ++)

3. Дали някой е пазарувал от "ИНВЕРТЕХ- Деспин Митрев" ЕТ - мога ли да разчитам на нормален гаранционен и следгаранционен сервиз (за Gys прочетох вече добри отзиви)!

Забравих да кажа, че избрах тези два модела, тъй като са на почти еднаква цена от 800лв. (единия е комплект "горелка аргон, цанги, дюзи", на Gysmi допълнително + ~300лв.).
torbalan - Дървен философ
аз купих Gysmi и съм много доволен...
тънки детайли не съм заварявал, но не пречи да пробвам
ламарина по обекта - бол :)

за тегло - не знам колко тежи другия, но с гизмито се катерих по покрива на супер неудобно място и въобще не ми беше зор... има си презрамка - мяташ го на рамото и хвърчиш по стълбите и гредите :)

защо купих по-мощното гизми - ами защото вчера например се наложи да прережа едно дебеличко желязо.... дигнах ампеража на мах и го издухах за секунди :)
не че не може и с ъглошлайфа...
Много благодаря! =D>

Това за рязането хич и не го бях помислял - май бях останал с впечатлението, че досегашния ми електрожен реже, защото е "n+" ампера (трансформаторен, правен, "n++" кила)

пп. Сега видях, че и "Хоби 130 Т" влиза в цената /и чуденката/ ...
то на теория - има специални електроди за рязане сигурно
лично аз като ученик (преди 20 и кусур години) съм рязал с коксов електрод...
на практика - с по-голям ток може да се реже и с обикновен електрод, стига да те устройва качеството на среза :)
rosenred - специалист
Работих с гисми 165.Много е добро но реалния ампераж се различава от показанието на скалата за регулиране.
sek.1 - специалист
Имам служебно Gismi 165 от около 3 години и съм изключително доволен лек и удобен за работа апарат. Катерил съм се с него по кранове и други високи места и не ми пречи както и ръцете не ми стигат до земята като с кракрата.
тук е момента да отбележа, че не съм рекламен агент на Драгозов, а просто - доволен клиент :)
dragozow - майстор
Здрасти, преди да почна да продавам модела 135 лично го напънах с 5-6 електрода 3.25 мм за да видя дали ще изключи. Не се случи. Иначе е добре да се презастраховаш винаги. Това е като голямата кола, може да превози и много и малко. Кабелите на TIG са 192 лв, вентил с манометър и разходомер е 70 лв. За съфорумци цените са малко по-различни. Отделно модела 135 до края на юни ще е на намалена цена. Гаранцията е ясна, каквото и да стане ще го оправим. За другата машина не знам, дай някакъв линк да видим за какво иде реч? Аз доколкото разбирам са китайски:
http://inverteh.business.bg/
http://inverteh.1gb.bg/

Това разбира се не означава нищо, може и да са много хубави.
nextvasko - напреднал
Моделите на Gysmi нямат нужда от никакво презастраховане, аз имам Gysmi 145 и спокойно работи и с 4мм електроди дори :idea:

Тема "Моля за съвет: WS-200 или Gysmi 135 !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: