• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
cakev79 - специалист
Здравейте.Нз дали точно тук тр да пиша,и дали точно така тр да озаглавя.До едната стена на къщата която е с два етажа,имаме направен дървен навес,за вечеринки лятото.Проблема е следния.Зимата когато натрупа мн сняг на покрива на къщата,при затопляне пада мн голяма маса сняг и чупи навеса.Та питането ми е може ли по някакъв начин да се ограничи падането на снега да не е едновременно.Относно навеса намам питане.
torbalan - Дървен философ
на есен разглабяш навеса :)
EDI - майстор
Покривни нагреватели на ДЕВИ и си решаваш въпроса с леда и снега.
cakev79 - специалист
Това послядното не го приемам за серьозно,тази зима имаше 70см сняг,до към 30см издържа.
cakev79 - специалист
torbalan написа:
на есен разглабяш навеса :)
Тава си го мислех,като оставам само конструкцията на място,но нз с каква плоскост да го изпълня.Нз каква е цената на сандвич панелите,май така се казват.
EDI - майстор
Кое не приемаш за сериозно, нагревателите ли.....в цяла Скандинавия и Щвейцария покривите са с нагреватели.По-сериозен съвет и решение няма да получиш. http://devi.danfoss.com/Bulgaria/Professional/Products/ ето малко да прочетеш. http://devi.danfoss.com/Bulgaria/Profes ... elting.htm ето по-конкретно.
PLOCHKATABG - специалист
Трябват ти керемиди с рязане на сняг и задържане на снега, колкото се може повече преди да се стопи .

Изображение
torbalan - Дървен философ
наистина най-добре ще е с покривни нагреватели...
обаче идея нямам колко енергия ще консумират... всичкото това да се стопи...
покривните нагреватели, ако има улуци, трябва да се комбинират и с нагреватели за улуците, защото каквото се стопи по покрива - ще замръзне в улука...

не знам каква ще е цената на такава система...

ако се прави разглобяем покрив - по-добре си го направи да се сваля цялата конструкция, защото ми се струва че ако се срине снега - ще ти натроши и конструкцията...

по принцип има и спирачки за сняг... май и това ще свърши работа в твоя случай :)
cakev79 - специалист
Конструкцията не мисля да я коментирам.Интересни са тези керемиди,сега ще потърся.Ако някои има сайт или инфо за тях да пише.
cakev79 - специалист
относно нагревателите,сигурно са ефективни,ама ще ме ударат яко в сметката за тока
  • 1
  • 2

Тема "проблем с покриви зимата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: