• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
единак - специалист
В първия пост не е ейнхел, ми няк'ва друга... А тази, която взех е по-мощна... Само да издържи. Диска ... де да го знам, никога не съм работил с такива дискове и нямам представа как се представя и по какво се разбира дали си отива. Решил съм да го мъча, докато спре да реже плочките и тогава да купя друг. Чак ме сърбят ръцете вече да ги мятам тия бани и коридори...
Пък утре като си взема и перфораторчето, лелеее... голямо дупчене ще падне.
Сериозно обмислям да обиколя със силикон там където ваничката опира в стените, че да се получи борд и това, което тече отгоре пак да влиза нея. Че иначе голямо плескане ще настане, а и сякаш водата много бързо свършва. В началото набързо изхвърля малко, колкото явно е в повече, а после само си пръска лекичко. Само че докато срежа тухлата, някъде около 1-2 мин, вече взе да вдига прахоляк.
PLOCHKATABG - специалист
единак написа:
Тази машина дали ще ми свърши работа за 35-40м2 гранитогрес и 50-на м2 фаянс? Не знам доколко ще и стигнат силиците с тия 450в...Не мога да разбера могат ли да се обират ръбовете на плочките под градус с нея?

машината
Да ще ти свърши работа, днес рязах 40 броя на 20 см. дебелина мисля 18 мм и то гранит , за плочки пее и реже, има какво да се иска, но може да ти свърши много работа .

Единак, тази "дъска" не е лоша, има добър водач и реже доста добре, приспособлението за отвори не е много сполучливо, но се правят дупки за отвори на батерия, вече минах на бор корона за дупки от няколко години и съм много доволен.
pavkatay - майстор
отзад -напред: имам чувството,че тези машини са направени да работят с течаща вода- много пръска при пълна вана, но най-добре реже.
това със силикона ,ако помага някой китаец да го е направил :-D .
(пунктуация :) )
тези дискове,които продават с машините не режат добре и назъбват плочките-емаила. купи си хубав диск за мокро рязане( wet=мокро ,ако си забравил :-D ). тук е редно да се изкаже и някой,който не е любител при фаянса ,като мен.
а машината от първия пост е досущ като моя'ейнхел'-явно са от едно'прасило', ама от различни 'работни проекти'. смятам,че ще ти свърши работа, но за фаянс итеракот-по-скъп диск.
единак - специалист
ОК, съгласих се, ще гледам да си взема по-добър диск. Май се объркахме от толкова много линкове.

Ето това е машината, която си взех.

Това, че ще ме изкара силно ме радва, нали точно затова я купих. Нямам намерение да си вадя хляба с нея.

Имаше една тема за различните видове дискове за рязане, но не мога да намеря...
  • 1
  • 2

Тема "Машина за плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: