Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
peter_m - специалист
Идвало ли Ви е на ъкъла, че този сифон може да си го направите "направи си сам". И аз миналата година бях пред такава дилема и в крайна сметка цената от 400 и незнам си колко лева за една ламарина (буквално) ме отказа. Нямам нищо против нещо да е скъпо, но за толкова пари трябва да е от злато. И се реших проблема сам. Поръчах си да ми направят линеен сифон в една фирма занимаващи се с метали. Онзи във фирмата смята, черта ... и накрая ми казва невероятната сума за направата (включително материала) от 12 !!!! (дванадесет) лева. Всичко от 2мм нераждавейка (много по-дебело от оригиналния). Единствено, че дължината при мен е 30см (поради нестандартния монтаж, който направих). Довечера ще кача снимки. :-D

ааа да, и това дето се нарича сифон всъщност не е сифон а си е канал. Под него трябва да си сложите истински сифон. :-D
mitaka_vk - специалист
Душканала си има сифон. Отделен въпрос е цената на произведението, най евтините са без пола за хидроизолация /препоръчвам да я има тази пола и да се прави хидроизолация под плочките/ по скъпите имат такава пола макар че се съмнявам себестойността и толкова да надува цената. Лично според мен представителствата и търговците завишават прекалено цените на такива продукти тъй като са нови модерни и непознати чак толкова.
Lara_ - напреднал
Аз към този на Kessel съм се ориентирала засега ... тези на ACO, които гледах наистина приличат само канал и нямат пола за хидроизолация ..нямат и никакви пластмасови части ... по-скъпите на ACO с екстри са ми ужаааасно скъпи и въобще не поглеждам към тях :)

Прикачен файл

kessel-shema.jpg
kessel-shema.jpg (19.32 KиБ) Видяна 8855 пъти

Прикачен файл

kessel_1.jpg
kessel_1.jpg (50.33 KиБ) Видяна 8855 пъти

Прикачен файл

kessel_2.JPG
kessel_2.JPG (7.83 KиБ) Видяна 8856 пъти
cvetan83 - специалист
[quote="peter_m"][/quote]

Ще се радвам ако колегата "peter_m" сподели малко повече опита си в производството на линейните сифони защото лично съм посещавал цеха в който се произвеждат и съвсем не е безобидно да се постигне отлично качество на изработка. Не е само един канал за вода има няколко елемента при българските сифони например които са по практични от доста скъпи аналози на пазара.

1. Воден затвор с допълнителна гумена тапа.

2. Ръчна изработка с минимален брой срезове и заварки.

3. Метален корпус на "сифона".

4. Винаги може да се поръча нестандартен размер илидизайн решетка.

П.П. Аз лично не бих рискувал да си произведа този продукт със съмнително качество.
Lara_ - напреднал
Сигурно говориш за българските на Патлиджански. Тях обаче за съжаление никъде не мога да ги намеря във Варна :roll:
peter_m - специалист
Ами първо да спомена, че в банята имаше сифон, който беше отлят заедно с плочата. Така общо взето преди полагането на плочките бях поставен пред свършен факт (или трябваше бая къртене да пада да слагам нов). Освен това сифона не е в центъра, а е до една от стените. Допълнително нещата се усожняваха поради малкия размер на банята. Затова реших да слагам душкабина. И оттам нуждата да имам 2 сифона. И така взех решението да сложа лентов вместо 2 сифона.
В магазина лентовия "сифон" който гледах нямаше нищо сифонско в него (или просто е имал допълнение което не ми показаха). Други модели не съм гледал поради високата цена. Освен това на мен ми трябваше нещо вертикално, което да свържа в съществуващия вече сифон, освен това да не е много високо (а повечето сифони са с хоризонтално оттичане).

И така отидох в една фирма (дори не и знам името), там НЕ произвеждат сифони. Просто им начертах какво ми трябва. Направиха го доста точно и качествено, тръбата отдолу се мушна съвсем точно в съществуващия вече сифон (с леко набиване с чука).

Ето и снимков материал да онагледя какво стана. Така съм постигнал 2 сифона в един (без реално да имам 2 сифона в помещението и главоблусканицата с многото наклони), един за душкабината и един евентуално като се мие отвън. Дупката му е 10 см и сифона под него се пада във душкабината (така се получи), може спокойно да се бръкне ако се наложи.

Със стрелки съм начертал наклоните. Реда плочки, които се падат в центъра на банята са само с един наклон към сифона, а другите са с два наклона.

П.С. На "сифона" капака не е надупчен, смятам да го нося на водно рязане и да му направят някакви дупки, или пък да направя две големи дупки отвътре и отвън и да му сложа по една решетка като на мивките :? Бях им казал капака да лежи върху две шини на тялото, но те като са препредавали работата от един на друг накрая са решили да го направят с крачета (и така не е проблем )

Банята е мръсна, но още не се живее там, сега съм на ниво обзавеждане.

и пак да кажа - не съм копирал готов сифон, просто направих това, от което имах нужда в случая. :roll:

Прикачен файл

DSC00020.JPG
DSC00020.JPG (201.21 KиБ) Видяна 8803 пъти

Прикачен файл

DSC00018.JPG
DSC00018.JPG (114.68 KиБ) Видяна 8803 пъти

Прикачен файл

DSC00016.JPG
DSC00016.JPG (77.45 KиБ) Видяна 8803 пъти
Galy - специалист
Нека изкажа и аз едно мнение, защото в момента завършвам сходна баня. Лентовия сифон сложих в дъното, по цялата стена. Паравана свалих почти до пода, но почти! Защо е нужно силиконово уплътнение? Колко вода ще излезе навън и къде ще отиде ако наклона е направен като хората. Целия наклон на банята си го даваш към лентовия сифон и не се занимаваш с други глупости!
Fortune - специалист
Galy написа:
Нека изкажа и аз едно мнение, защото в момента завършвам сходна баня. Лентовия сифон сложих в дъното, по цялата стена. Паравана свалих почти до пода, но почти! Защо е нужно силиконово уплътнение? Колко вода ще излезе навън и къде ще отиде ако наклона е направен като хората. Целия наклон на банята си го даваш към лентовия сифон и не се занимаваш с други глупости!
:thumbs:
Точно това е и моето предложение! При правилен наклон и добра фуга никакъв проблем! Дори и сифона да не е до стената няма гаранция, че пак няма да ти зеленяса фугата.
Lara_ - напреднал
Хмм да..ще помисля за този вариант...сифон до стената..без силикон под паравана...наклон към стената със сифона :) :2thumbs:
cvetan83 - специалист
Lara_ написа:
Сигурно говориш за българските на Патлиджански. Тях обаче за съжаление никъде не мога да ги намеря във Варна :roll:
Фирма "Кастория" търговски център Евро 02 на околовръстен път под Военна болница. тел 0887 985 458.

Тема "Дилема с линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: