• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
fbr - майстор
Козирката над терасата на третия ми етаж е по-тясна с 0.8м спрямо терасата, и зимно време се пълни със сняг, а при проливен дъжд, тръбичките за отвеждане на водата не смогват, и се пълни терасата с вода. С какъв материал би било най-практично да я разширя тази козирка, за да покрия цялата тераса. Основната идея е, монтажа да е най-безопасен, което предполага , захващане отдолу нагоре (понеже ме е страх да работя отгоре на бъдещата козирка). Трайността на материала също не бива да се пренебрегва, а финансовата част в тази криза е едно на ръка. Моля за идеи, а ако има снимки на подобни решения би било прекрасно.
PLOCHKATABG - специалист
fbr написа:
Козирката над терасата на третия ми етаж е по-тясна с 0.8м спрямо терасата, и зимно време се пълни със сняг, а при проливен дъжд, тръбичките за отвеждане на водата не смогват, и се пълни терасата с вода. С какъв материал би било най-практично да я разширя тази козирка, за да покрия цялата тераса. Основната идея е, монтажа да е най-безопасен, което предполага , захващане отдолу нагоре (понеже ме е страх да работя отгоре на бъдещата козирка). Трайността на материала също не бива да се пренебрегва, а финансовата част в тази криза е едно на ръка. Моля за идеи, а ако има снимки на подобни решения би било прекрасно.
За да не се гадае каква ти е останалата част на терасата сложи поне една снимка за ориентир .
nikibars - напреднал
Парче ламарина, захващаш го с дюбели и готово. Ама дай снимка наистина, щото така само си чешем езиците.
fbr - майстор
Ето снимка. Ламарината не е добра идея, т.к. при дъжд става много шумно.

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (96.36 KиБ) Видяна 6739 пъти
rendo - специалист
поликарбонат или дървен навес
nikibars - напреднал
Може от тези вълнообразни плоскости...или подобни:

http://www.hydromat.bg/bg/hydroizolacii_04_06.html

Правиш една лека конструкция и поставяш. Ттрябват ти 3-4 леки подпори от парапета, може и със същите тръби и си готов:)
nikibars - напреднал
В черно ти е конструкцията от тръби да речем, а в червено вълнообразната плоскост:)

Прикачен файл

picture_259.jpg
picture_259.jpg (46.58 KиБ) Видяна 6716 пъти
fbr - майстор
Конструкцията смятам да е метална, точно като показаното от nikibars. Лошото че тази вълнообразна плоскост трябва да се монтира, като се качи човек отгоре. А с поликарбонат не съм виждал как се работи. Как се захваща към конструкцията, и как стават снадките между отделните листове. Не знам и колко са трайни поликарбонатните плоскости.
PLOCHKATABG - специалист
Ще трябва и работа отгоре, няма как да минеш без някой да се качва отгоре . :-D
nikibars - напреднал
Не виждам що трябва да има някой отгоре. Ако хващаш плоскостите с болтове примерно, просто си измери и направи дупките предварително, слагаш болтовете с главите от горната страна, вдигаш плоскостта, наместваш и отдолу слагаш гайките. А под стряхата - пробиваш директно отдолу и слагаш дюбел-пирони и си на 6:) Вътрешният край на плоскостта трябва да ти влезе под стряхата, за да не вали.
  • 1
  • 2

Тема "Разширяване на козирка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: