• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brunder - специалист
Скоро като си пооправя новата рабоилница(наскоро започнах да се принасям ще я снимам). :-D
hameleon - специалист
Да си покажа и аз част от личният ми хаос :roll:
11Х3 метра.

Прикачен файл

P1020344.JPG
P1020344.JPG (41.56 KиБ) Видяна 25258 пъти

Прикачен файл

P1020345.JPG
P1020345.JPG (40.54 KиБ) Видяна 25258 пъти

Прикачен файл

P1020346.JPG
P1020346.JPG (36.68 KиБ) Видяна 25258 пъти

Прикачен файл

P1020347.JPG
P1020347.JPG (99.44 KиБ) Видяна 25258 пъти

Прикачен файл

P1020351.JPG
P1020351.JPG (30.13 KиБ) Видяна 25258 пъти
mladkal - майстор
hameleon, хаос , хаос, ама са си 33 квадратни метра, което си е екстра предпоставка да си го наредиш, ъпгрейднеш и сътвориш прекрасен майсторски кът. Моят гараж едно че се наводнява при проливни дъждове, второ е по-малка квадратура) Не че така е лошо и не ти върши работа, но кагата го спретнеш, разкрасиш, подредиш ще е някак си по-уютно и мисълта ти ще лети съвсем технически...
Успехи!
mladkal - майстор
Миналият петък (11ти.06) ви споменах, че в магазин "Конрад" си намерих едни кутиики, които ги водят за "електронни елементи". Аз от електроника много не отбирам, но за сметка на това имам доста бурми (супер много ме кефи тая дума :lachtot: ),т.е. различни по вид болтчета, винтчета, гайки, шайби, зегерки и т.н скрепителни елементи. Те обаче са пръснати по разни кутийки от кремове на булката, от млека на малкото и квот се сетите... Закупих си неколцина броя и сега ми предстои не леката задача да ги сортирам и подредя, за да ми е по-лесно, организирано, удобно. цената на една такава кутия е под 2 лева (за някои от вас може да е непосилна сума, но за мен кеф цена не знае)
Прилагам няколко снимки, а по-нататък във времето и един рафт-организиран точно за тези дребни "съкровища", идеята за който ми хрумна съвсем скоро.

Прикачен файл

Picture 001.jpg
общ вид на кутията. За сравнение съм сложил две запалки за приблизително ориентиране в размерите. нямах метър, шублер под ръка, когато правих снимките.
Picture 001.jpg (72.37 KиБ) Видяна 25143 пъти

Прикачен файл

Picture 003.jpg
преградите вътре в кутята могат да се реорганизират по няколко начина.
Picture 003.jpg (52.5 KиБ) Видяна 25143 пъти

Прикачен файл

krepejni_box.jpg
и вече с набързо сортирани 2-3 вида болтове и гайки...големите болтове са с машинната глава са 6/60
krepejni_box.jpg (90.26 KиБ) Видяна 25143 пъти
rum_sz - специалист
mladkal написа:
Миналият петък (11ти.06) ви споменах, че в магазин "Конрад" си намерих едни кутиики, които ги водят за "електронни елементи". Аз от електроника много не отбирам, но за сметка на това имам доста бурми (супер много ме кефи тая дума :lachtot: ),т.е. различни по вид болтчета, винтчета, гайки, шайби, зегерки и т.н скрепителни елементи. Те обаче са пръснати по разни кутийки от кремове на булката, от млека на малкото и квот се сетите... Закупих си неколцина броя и сега ми предстои не леката задача да ги сортирам и подредя, за да ми е по-лесно, организирано, удобно. цената на една такава кутия е под 2 лева (за някои от вас може да е непосилна сума, но за мен кеф цена не знае)
Прилагам няколко снимки, а по-нататък във времето и един рафт-организиран точно за тези дребни "съкровища", идеята за който ми хрумна съвсем скоро.

Сега вече видях какви инструменти имаш, и като ми трябва нещо отварям темата и гледам :lol: Понеже забравям кой инструмент къде поставям ,всеки инструмент си го очертавам с молив. :)
mladkal - майстор
Румба, бащата -лека му пръст, едно време не само си ги беше очертал с молив, но си ги беше боядисал с по-светъл от основният цвят боя. Така направо ти вадеше очите и винаги знаеш, кое не е на мястото си и кое къде требва да е....
аз все още правя реорганизации, но един ден като кандисам и булката ме изнерви, ще избягам долу в работилницата и това ще направя...

ПП. батко, кат седиш тука и блееш поне си пускай скайпа, та да те ползваме на лични по предназначение... :lol: Наздраве!
rum_sz - специалист
От сина за мен остава много малко време,а вечер като се върне жената сяда да гледа турските сериали, който е пропуснала докато е била на работа.Като седна трябва да свърша много работи за кратко време :lol: :lol: :lol:
rum_sz - специалист
mladkal написа:
Румба, бащата -лека му пръст, едно време не само си ги беше очертал с молив, но си ги беше боядисал с по-светъл от основният цвят боя. Така направо ти вадеше очите и винаги знаеш, кое не е на мястото си и кое къде требва да е....
аз все още правя реорганизации, но един ден като кандисам и булката ме изнерви, ще избягам долу в работилницата и това ще направя...

ПП. батко, кат седиш тука и блееш поне си пускай скайпа, та да те ползваме на лични по предназначение... :lol: Наздраве!
Това за инструмента кой къде да бъде и как е очертан ми е разказвал мой приятел авиомеханик.Те са ползвали специални сандъчета и всяко нещо си знае мястото,защото ако забравиш накой гаечен ключ вътре в самолета при двигателя може да стане голяма беля,ние в тези гаражи няма да летим :lol:но това е хубаво защото бързо се реагира за липсите.Дал си на някой инструмента ,той забравил да го върне времето минава, и после ама аз го върнах и..тн
mladkal - майстор
Румба, имам познат корабен механик. При тях също имат специални сандъци за инструменти . Всичко се следи зорко да не остане нещо не където трябва и после -прас-авария!
pavkatay - майстор
Извинявам се за намесата в темата ,ама да кажа,че и аз съм стоял след полети по няколко часа, ако някой е обявил,че му липсва инструмент-да го търсим :) .
За някой може да е глупаво,но при тази работа наистина трябва дисциплина.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37

Тема "Майсторски кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: