Всичко за дърводелството
DTIvanov - специалист
Със санитарен силикон сакатлък става не само около среза. При огледало потъмнява амалгамата, а при лакобел стават чудни картинки - под определен ъгъл се вижда всяка точица силикон. Нещо не мога да изровя снимка на лакобела, зяносан със санитарен силикон, но на огледало ще постна довечера.
PLOCHKATABG - специалист
DTIvanov написа:
Със санитарен силикон сакатлък става не само около среза. При огледало потъмнява амалгамата, а при лакобел стават чудни картинки - под определен ъгъл се вижда всяка точица силикон. Нещо не мога да изровя снимка на лакобела, зяносан със санитарен силикон, но на огледало ще постна довечера.
На банята на вратата имам огледало почти колкото нея, лепено преди повече от 10 год. със санитарен силикон, няма и помен от разваляне или някакъв минимален дефект. Над мивката имам огледало, което стои на окачвачи, фасонирано и уж скъпо огледало, вече тръгнало да се разваля амалгамата по ръбовете. Примери в едната посока и в другата колкото искаш . Огледало се скапва и без въобще да се лепи, важно е амалгамата, при лоша такава, се скапва и при двата варианта .
maroka - специалист
Да разделим силиконите на АЦЕТАТЕН и НЕУТРАЛЕН като начало. Неутралният е задължителен, когато има влага и наличие на бактерии...демек за бани и мивки....случаят обаче тук не е такъв :)

За предпочитане е огледалото да се залепи с неутрален силикон. Не е задължително, но е за предпочитане.

За колегата със снимковият материал мога да му напълня пощата със снимки на огледала и лакобел на AGC, които с години нямат никакъв проблем, макар и залепени с ацетатен ( или както той си го знае санитарен) силикон.

Съвсем по друг начин стои въпроса с някое турско огледало. Там вероятността да се появят петна от ацетатният силикон не е малка, но вероятността да има изкривяване в самият образ е още по-голяма :-D
Просто турското огледало е калпаво от всякаква гледна точка.

Затова към Автора на темата да си ползва неутралка и може и най-обикновена на МАСТЕР, Хенкел са супер дебели...а като качество не са кой знае колко по-добри.

Аз например като си редих ламината викнах на помощ един приятел, та той на идване ми купи специален силикон на Хенкел за паркет. 15 лв малка тубичка - отидоха ми 3 такива.
Като го отворих и помирисах...жив Хелметекс....за 5-6 лв. си взимаш огромна кутия на Прома...като качество съм ги тествал и двата...разлика няма.
Така че...всеки да решава дали да плаща за продукта, или за името на марката :)

PS. Всичко написано от Плочката си е живата истина =D>
шоп - майстор
DTIvanov
за пореден път се съгласявам с теб. Нека има повече компетентни хора като колегата. От личен опит го споделям. Преди 5-6 години залепих огледалото в банята със санитарен силикон. Държи- не пада и няма да падне предполагам, НО...силикона сега леко е увредил основата на огледалото и под определен ъгъл си личи какви фигури съм рисувал:-))). Опитах да снимам, но на сниката не личи:-(
zillius - специалист
Благодаря за отговорите,мисля да ползвам неутрален силикон и то не на Хенкел,не че е скапан ,но за по-малко пари има силикони със същото качество.Естествено първо ще направя проба ,ако имам малко излишен материал и ще постна резултатите.Приятна вечер! :)
zillius - специалист
Благодаря за отговорите,мисля да ползвам неутрален силикон и то не на Хенкел,не че е скапан ,но за по-малко пари има силикони със същото качество.Естествено първо ще направя проба ,ако имам малко излишен материал и ще постна резултатите.Приятна вечер! :)
DTIvanov - специалист
Ето снимка на огледало :-D

Прикачен файл

sanitaren silikon.jpg.jpg
За всички Тома Неверни. Това е огледало залепено със санитарен силикон. Само след седмица изглеждаше така (поражението беше по-малко по площ, но достатъчно гадно)
sanitaren silikon.jpg.jpg (26.58 KиБ) Видяна 7509 пъти
maroka - специалист
Аз тука не видях Неверници, в общи линии всички са изказали предпочитанието си за неутрален силикон :)

Човека реши да използва такъв и темата изпълни своята задача.

Колкото до въпроса Ацетат vs Неутрален с Плочката сме написали подробно какви биха могли да бъдат някои от причините.

Може да се получи такъв ефект и от некачествена амалгама на огледалото, както и от някой силикон ментак, произведен незнайно къде и как :) Важно е с какви материали работиш :)
DTIvanov - специалист
maroka написа:
Аз тука не видях Неверници, в общи линии всички са изказали предпочитанието си за неутрален силикон :)

Човека реши да използва такъв и темата изпълни своята задача.

Колкото до въпроса Ацетат vs Неутрален с Плочката сме написали подробно какви биха могли да бъдат някои от причините.

Може да се получи такъв ефект и от некачествена амалгама на огледалото, както и от някой силикон ментак, произведен незнайно къде и как :) Важно е с какви материали работиш :)
Колега, точно плочката в първия си пост изказва мнение за санитарен силикон :-D . Колкото до снимката силиконът беше Хенкел, а огледалото е италианско :? :? :? . Просто се опитвам да предпазя колегите от грешката, която аз самия съм правил :lol: .
maroka - специалист
Колега, точно плочката в първия си пост изказва мнение за санитарен силикон
Да, само дето не си прочел всичко написано от него :)
А именно: че е по-важно самото огледало, не толкова силикона.
Колегата е дал личен пример, аз също мога да ти дам десетки такива.
Ще кача няколко снимики на залепено с ацетат огледало без дефекти, дори след години.
Ще гледат хорицата снимките и ще се чудят: И с'я к'о прайм ?:)
Просто се опитвам да предпазя колегите от грешката, която аз самия съм правил
Напълно съм съгласен. Че кой не е сърбал такава попара :)
Затова и съм писал, че е за предпочитане използването на неутрален поради тези да ги наречем рискове в последствие :)

Но виж, не мога да приема крайно мнение от сорта на НИКОГА не използвайте ацетатен силикон - най-малкото защото съм го ползвал многократно за такива цели и продължавам да го ползвам.
Правя го не защото обичам да сменям дефектирали огледала, а защото системата е пробвана с определен тип продукти и резултататите са добри.

Тоест гледаме обективно на нещата. Най-вече наблегнах да се използва обикновена марка, а не някоя туба за 12-15 лв, която след това почти на 100% изхвърляш, освен ако не залепиш и огледалата на комшиите :-D

Тема "Лепене на Лакобел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: