stivemaster написа:Е аз съм го написал но за хората дето могат да четат и в другата тема също този инвертор струва в испания колкото и 4 кв. монофазен мотор който му трябва на човека.Защото въпреки големия си акъл трябва да компенсирате въртящ момент от около 20Nm .Не можете да го постигнете нито с по малък монофазен мотор нито с монофазно включване на оригиналния.Последен опит ако можете да четете и се отказвам явно тук нивото е много ниско http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... =6&topic=3 забележете какъв процент от въртящия момент получавате и дали ще стартира изобщо мотора под товар.Добре stivemaster предположенията ти че ако човека сложи кондензатори на трифазния двигател и се пробва да завърти машината няма да успее звучат правдоподобно.Поне моя опит да завъртя 1.5 кв двигател,който да върти компресор за въздух се оказаха несполучливи! Кондензатора е 120 Мф и пускам двигателя при празна бутилка за да няма товар,но след като вдигне 2 атмосфери и кондензатора завира и после няма пускане.Може би проблема е че кондензатора е 350 волтов,но майната му съгласявам се.Още повече че тук говорим за двойно по-голяма мощност.
За смяната на двигателя с монофазен 2.2 кв съм по-голям оптимист стига да успеят да измислят подключването му,но и тук не си залагам ръцете на гилотина че ще стане макар да имам предчувствие че шансовете са доста добри.Та хайде и тук ще се съглася.
Ама човека има трифазен двигател,без да има трифазно захранване.Той няма нужда от промяна на оборотите,няма нужда от промяна на мощността и въртящия момент а има нужда от още две фази с посочения от тебе честотен инвертор ще успее ли да подкара машината?