Аз по принцип не харесвам труда да се разглежда на надници -а на оферта за определена работа в определен срок.Но нека си свери часовника човека с -надниците.Оня ден чух на колко лева работят едни баш майстори в Приморско -28 лв на квадрат.Хората са наистина добри майстори с над 25-30 г стаж,българи са.Трима майстора са -120-140 м2 етаж го изграждат за седмица и заливаш плочата .Много коректни , но работят само тук.
Чета и не вярвам на ушите си. От досега написаното става ясно че новите покриви се правят без проект, поне така го разбрах. Всеки гони цена. Никъде не съм видял думите "гаранция", "договор". Ако утре, не дай, Боже нещо стане с вашите покриви, вие кого ще търсите? Кой "майстор" ще си признае, че е допуснал грешка? Ако вятъра размърда керемдките и летвите за скарата ще изгният не на 10-та година , а на 2-та, пак ли трябва да се плаща за препокриване.Ако вместо двойна скара ви наковат еденична, защото така е по-евтино, но не правилно със сигурност ще се избере евтиното.Накрая трябва да помислите какво искате, качествена работа или ниска цена. По въпроса за цената на труда ще кажа че има голямо значение обема на работата. Пример за 100 кв.м покрив колегата е платил 4600. Много ме съмнява че за 1000 кв.м той пак ще плати 46лв. на кв.м.Тогава аз съм склонен да преговарям за смъкване на цена било то за материали, било то за труд.
Най-накрая ще кажа че при добрите фирми и майстори в този бранш обикновено не се сваля цената драстично, по-скоро заради пазарлъка, който си е част от "играта".