• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
filmatoplo - майстор
Аз по принцип не харесвам труда да се разглежда на надници -а на оферта за определена работа в определен срок.Но нека си свери часовника човека с -надниците.Оня ден чух на колко лева работят едни баш майстори в Приморско -28 лв на квадрат.Хората са наистина добри майстори с над 25-30 г стаж,българи са.Трима майстора са -120-140 м2 етаж го изграждат за седмица и заливаш плочата .Много коректни , но работят само тук.
tetomaster - специалист
Чета и не вярвам на ушите си. От досега написаното става ясно че новите покриви се правят без проект, поне така го разбрах. Всеки гони цена. Никъде не съм видял думите "гаранция", "договор". Ако утре, не дай, Боже нещо стане с вашите покриви, вие кого ще търсите? Кой "майстор" ще си признае, че е допуснал грешка? Ако вятъра размърда керемдките и летвите за скарата ще изгният не на 10-та година , а на 2-та, пак ли трябва да се плаща за препокриване.Ако вместо двойна скара ви наковат еденична, защото така е по-евтино, но не правилно със сигурност ще се избере евтиното.Накрая трябва да помислите какво искате, качествена работа или ниска цена. По въпроса за цената на труда ще кажа че има голямо значение обема на работата. Пример за 100 кв.м покрив колегата е платил 4600. Много ме съмнява че за 1000 кв.м той пак ще плати 46лв. на кв.м.Тогава аз съм склонен да преговарям за смъкване на цена било то за материали, било то за труд.
Най-накрая ще кажа че при добрите фирми и майстори в този бранш обикновено не се сваля цената драстично, по-скоро заради пазарлъка, който си е част от "играта".
stenmark - специалист
Ало голям смях! Коя е тая къща с 1000кв. покрив.Много се извинявам обаче нали някой не мисли че ядем доматите с корените?Коя сграда с проект и строително разрешително няма проект за покрива???Моята е пета категория какво остава за другите.Само давам пример миналата година кофраж ми го оферираха 22лв едностранен а сега 8лв нека колегата се замисли?
schuldiner - майстор
stenmark написа:
Ало голям смях! Коя е тая къща с 1000кв. покрив.Много се извинявам обаче нали някой не мисли че ядем доматите с корените?Коя сграда с проект и строително разрешително няма проект за покрива???Моята е пета категория какво остава за другите.Само давам пример миналата година кофраж ми го оферираха 22лв едностранен а сега 8лв нека колегата се замисли?
Не е смешно, stenmark! Една нормална кооперация с три входа е толкова. Или те нямат скатни покриви? Други са причините, но е факт, че цената на изпълнение не е като на еднофамилна къща, а доста надолу...
По отношение на "проект и разрешително= проект на покрив" също не си прав. Най-елементарното е, че това, което чертаеш на компютъра, често не може да се изпълни в действителност. В Общината не им пука, ама на изпълнителя... После, никой не ти оптимизира материалите и труда. Ако ти оферирам 20% отгоре на материала заради калпав проект, съответно и повече труд, кой ще е виновен, аз ли? Виж, в детайлните проекти нещата са по-добре, ама струват пари...
А за цените - не знам. Във Варна такива разлики не съм видял. Всъщност никаква разлика няма спрямо миналата година. Само дето сега материалът е малко по-качествен и можеш спокойно да си избираш (ако знаеш какво, де).
boianivanov - напреднал
покривчето е готово ,ако желаете ще има снимки преди и след
маречков - специалист
boianivanov написа:
покривчето е готово ,ако желаете ще има снимки преди и след
Дай снимките и цената, че да се спре тая одисея, кой дере кожи и кой работи за без пари.
Момчета, на тая земя всичко се плаща, аз за цена на труда не се пазаря, ако ми изнася казвам ОК, ако не си търся друг. Най - харесвам хора дето не се пазарят, щото обикновенно те не правят това и с качеството и не се отмятат, а като има проблем идват и го правят.
Хицко - специалист
маречков написа:
... Момчета, на тая земя всичко се плаща, .
Разбира се, че така трябва да бъде, когато се работи за пари. Тук не включвам помощ от приятел/или за приятел/.
Не харесвам нито инвеститори скръндзи, нито алчни майстори. Най-приемливо е, когато цените изнасят и на двете страни. А пък, ако майстора ми напълни душата, САМ ще му дам повече от договориното.
Последна промяна от Хицко на чет юли 29, 2010 5:56 pm, променено общо 2 пъти.
маречков - специалист
Хицко написа:
... На моя майстор му паднаха 70% от плочките/цокъл/ 10 дни след плащането. Въпреки, че ме изнуди да закръгля сумата с 40 лв нагоре. Сега ще дам 80 на тоя, който ми го докара да си оправи бакиите за негова сметка. Аман!
И аз съм го ял тоя, сега ги оставям с едни пари назад за известно време, обаче понеже съм мекушав след няколко дена като им доогледам работата им ги плащам. Мен ме наиграха с една шпакловка на картон, дето на една от надите не сложили говедата мрежа и се спука след няма и седмица, когато тръгнах с латекса да мажа, но парите дадени, боба загорял :evil: :evil:

Чакаме снимки.
schuldiner - майстор
Аз хубаво казах с цигани да не преговаряте, ама сигурно трябва да се уточни и кои са циганите.
boianivanov - напреднал
Ето и снимките преди и след ремонта на покрива

Прикачен файл

Copy of IMGP2711.JPG
Copy of IMGP2711.JPG (93.54 KиБ) Видяна 6144 пъти

Прикачен файл

Copy of IMGP2713.JPG
Copy of IMGP2713.JPG (93.15 KиБ) Видяна 6144 пъти

Прикачен файл

Copy of SDC13015.JPG
Copy of SDC13015.JPG (108.51 KиБ) Видяна 6144 пъти

Прикачен файл