Съвети за начинаещи готвачи.
cakev79 - специалист
Брат ми вече гътна първата реколта от зайчетата,но майка нещо не се справя със приготвянето им.Стават по сухички при печене.Някой да каже каква е тънкоста.Рецепти в нета много,ама ми трябват ползвани,а не да правя опити,че ще свършат продуктите.
pet.kan - специалист
Тъщата (лека и пръст) го печеше в тенжера "чудо" - с горен нагревател 600 Вт
Като се напълни с леко задушено дробине и се зашие, може да се шпикова с малко парченца сланина, отдолу се подлагат клончета джоджен, полива се с олио , отстрани леко се налива и чаша вода (бира, бяло вино и кой каквото предпочита).
Пече се час и половина - два докато омекне (пробва се с вилица)
Разбърква се заливка - кисело мляко почти пълна кофичка и тубичка горчица(30-40 грама)
Преди да се залее може да се поръси червен пипер
Със заливката се запича 10-15 мин
Става сочно, но не пречи при консумацията да се приемат вътрешно някои течности с различно съдържание на етанол
:-D
Илиян Илиев™ - майстор
То по принцип заешкото си е сухичко. Не е като свинското.

Не мога да дам конкретно мнение по темата, но ще спомена, че когато искам мръвката да ми е сочна я сварявам и после леко зачервявам на тиган.

Не знам дали ще стане и за заешко, защото никога не съм готвил въпросното животно.

п.п. Всъщност веднъж готвих и после го изхвърлих, но поради други причини. Някой ден може и да разкажа историята. :wink:
vas_konti - напреднал
Слагам пълнения заек в тава,слагам масло,сипвам бира или вино и завивам в алуминиево фолио,пека 4-5 часа на бавен огън(колкото по-бавно, толкова по-хубаво става)
MamaMy - майстор
Препоръчвам рецептите да си ги записва Артър. Реших да се откажа от бирата. Ще осигуря мезето и салатата. Бирата да си я купува сам :?
pavkatay - майстор
MamaMy написа:
Препоръчвам рецептите да си ги записва Артър. Реших да се откажа от бирата. Ще осигуря мезето и салатата. Бирата да си я купува сам :?
Градския е умножил питиетата и говори( пише) вече неразбрано. :-D
А зайчето става сочно в плик за печене. Правил съм го и със зеленчуци и пълнено -все е добре.
На заешкото му отива при готвене бяло вино (ако е питомен заека- на див заек е подходящо да се сложи червено вино, но приготвянето му по рецепти за питомен ще доведе до похабяване на месото)
MamaMy - майстор
Павка, едва ли ще пиша неразбрано от повече питиета. Кафето не действа така. :roll:
Аз не пия (вече), не пуша (вече) и по жени не ходя (вчера).
Артър Дент ще ме разбере за какво говоря. Става въпрос за тази тема
cakev79 - специалист
а някои да е правил заек на шиш,имам нова камина и си мисля да завъртя нещо отпред
mim - специалист
Майка ми прави заек на чумлек, поне тя така му казва. Целият заек в средата на тавата, по-големичка, че да събере доволно количесвто домати и лук, нарязан на едро или цели арпаджици. Пече се бавно и дълго, от време на време се полива със соса, като хване коричка от горе се обръща и долната страна, да се запече.
Слага и черен пипер, дафинов лист и не помня какво още. Отделно може и печени картофи или бял ориз за гарнитура, че иначе свършва много бързо :-D
аз бих му сложила и малко червено вино
filmatoplo - майстор
Преди малко ядох заешки кювтета -биват , осеща се бялото сухо месо малко ама с ракийката са екстра. :wink:

Тема "изпитани рецепти за заешко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: