Брат ми вече гътна първата реколта от зайчетата,но майка нещо не се справя със приготвянето им.Стават по сухички при печене.Някой да каже каква е тънкоста.Рецепти в нета много,ама ми трябват ползвани,а не да правя опити,че ще свършат продуктите.
Като се напълни с леко задушено дробине и се зашие, може да се шпикова с малко парченца сланина, отдолу се подлагат клончета джоджен, полива се с олио , отстрани леко се налива и чаша вода (бира, бяло вино и кой каквото предпочита).
Пече се час и половина - два докато омекне (пробва се с вилица)
Разбърква се заливка - кисело мляко почти пълна кофичка и тубичка горчица(30-40 грама)
Преди да се залее може да се поръси червен пипер
Със заливката се запича 10-15 мин
Става сочно, но не пречи при консумацията да се приемат вътрешно някои течности с различно съдържание на етанол
