sparow написа:Тъй като никой не каза за компресори с мощности до към 25кв. НАмерих друг вариант-компресори от климатик на пикап или камион-като събера 3-4 ще дадат нужната мощност.На изложението е имало газови ТП.Та и това не е проблем за мене.Газта е под мене -за сега с нея се грея.И с такива компресори и газов двигател,нещата излизат много по евтино,поне за мене.Защото първо е под въпрос дали има такъв компресор/като мошност/ от хладилна система.И дори да има ще е мнооого пари.Няма да ти излезе сметката с ДВГ на газ. По-добре си се грей с котел!
Ако си решил с ДВГ ти трябва нещо малко и надеждно. Водната риза и ауспусите - стоплообменници и в отоплителната инсталация. Задължително и генераторче за ток. Получава се много топлина и по-малко ток. Разбира се тока е като резерва, няма да идва по-евтин, май.
И аз бях замислил такова чудо, но си остана на идея. Подготвил съм едно ДВГ с хромирани ризи и малък обем. Даже е инжекцион, но зарязах 'проекта' -нямам газ наблизо, не съм и смятал дали си заслужава...
Има и готови такива решения(потърси когенератори в гогото)- свържи се с фирмите и разгледай!