• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Чаро - Акълия
sparow написа:
Тъй като никой не каза за компресори с мощности до към 25кв. НАмерих друг вариант-компресори от климатик на пикап или камион-като събера 3-4 ще дадат нужната мощност.На изложението е имало газови ТП.Та и това не е проблем за мене.Газта е под мене -за сега с нея се грея.И с такива компресори и газов двигател,нещата излизат много по евтино,поне за мене.Защото първо е под въпрос дали има такъв компресор/като мошност/ от хладилна система.И дори да има ще е мнооого пари.
Няма да ти излезе сметката с ДВГ на газ. По-добре си се грей с котел!

Ако си решил с ДВГ ти трябва нещо малко и надеждно. Водната риза и ауспусите - стоплообменници и в отоплителната инсталация. Задължително и генераторче за ток. Получава се много топлина и по-малко ток. Разбира се тока е като резерва, няма да идва по-евтин, май.
И аз бях замислил такова чудо, но си остана на идея. Подготвил съм едно ДВГ с хромирани ризи и малък обем. Даже е инжекцион, но зарязах 'проекта' -нямам газ наблизо, не съм и смятал дали си заслужава...
Има и готови такива решения(потърси когенератори в гогото)- свържи се с фирмите и разгледай!
kpacи - специалист
a_stoev написа:
дай повечко снимки на вътрешноста на машинката. Странно ми е да няма течностен отделител. ресивера не е задължителен, обема може да са го докарали от друго.
Ето една снимка. Компресор, кондензатор, филтър-дехидратор, магнит-вентил, ТРВ, изпарител. Това е.
Последна промяна от kpacи на вт яну 11, 2011 8:10 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
На тези копеланди хладилната и отоплителната мощност е около 15 Квт. Как 2х15 = 60 ???? Да нямаш във водната система някъде и елнагреватели за подпомагане? В доста от марковите ТП това е стандартно решение....
А иначе верно си няма нито едното,нито другото,за което питаше...Защо е така,не се наемам да кажа,но аз лично бих си монтирал по едно комбинирано на двата компресора....
Можеш ли да ми дадеш повече инфо за пластинчатите топлообменници? Ако не се вижда нищо по тях като надписи или табелки,поне геом.размери.
kpacи - специалист
Ето го инфото за копеланда. Във водната система няма нагреватели за подпомагане. Размерите на пластинчатите топлообменници са 55х25х10см. Вход и изход за вода 2 цола.
Последна промяна от kpacи на вт яну 11, 2011 8:10 pm, променено общо 1 път.
sparow - специалист
Чаро написа:
Има и готови такива решения(потърси когенератори в гогото)- свържи се с фирмите и разгледай!
Когенератор и газотурбинен двигател/от самолет/ ,който върти агрегат. Не съм чувал за когенератор по малък от 1мвт. А като работи на газ тоя 1мвт излиза мнооого по евтино отколкото от ТЕЦ или др. подобно.Много подходящ за промишлени предприятия.Познавам един човек в Червен Бряг .Той прави колекторите и кожуси за когенератори. И точно сега в тия условия си има достатъчно поръчки.
Иначе мерси за линковете на л.с.Само ме интересува 25квт. компресор на колко ссм. компресор отговаря? :?
denuchi - специалист
Ето още една табелка от подобна машинка само че тази е въздух-вода. И вода-вода в режим на пълна рекуперация. Това с баровете 27.6 и 17. на високото и ниското налягане има предпазни клапани съответно на 27.6 и 17 бара. Общият ток консумиран от машината е 82 ампера. когато работи в режим на въздушни кондензатори. Когато работи в режим на пълна рекуперация тока е 95 ампера. За киловатите по се доближаваме до тези 53 от табелката. А за другите си няма идея от къде ги изсмукват. А това за градусите предполагам ,че е за фреона. В режима на пълна рекуперация температурите на парите е 85 градуса от една страна и -17 градуса от другата.
П.С. На картинкати ми се струват двата компресора различни, единият е по малък от другия, поне по външни рамери. Може и да е илюзия, но така и изглежда на мен.

Прикачен файл

04082010171.jpg
04082010171.jpg (98.83 KиБ) Видяна 5015 пъти
kpacи - специалист
Денучка илюзия е. Компресорите са еднакви.
Машината на която показваш табелата има ли ресивър и течноотделител?
denuchi - специалист
И двете ги има, че и доста неща в излишък според мен.
kpacи - специалист
Ха сега де. Имаш ли идея защо при мен ги няма.
denuchi - специалист
Нямам си и на идея защо е така. Производителя е решил така, може и да е решил малко с цел икономии. По малко материали, по малко фреон, по евтина машинка като цяло. Немога да измисля друго поне на този етап. Важното е да си работи добре, а дали ги има или не няма никакво значение.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: