Здравейте, пак съм аз
Най накрая привърших със строенето на кутията ми. За 45 градусовите ъглъ не използвах герунгова кутия или разни скъпи инструменти; направих се малка сглобка от дърво която поставих на шлайфа. Та тази сглобка просто поставяше дъските под 45 градусов ъгъл спрямо шлайф лентата и аз само натисках дъсчицата отзад докъто се ошлайфа. Както и
да е, сега ми остана само да лакирам кутията и това ще е следният ми въпрос към вас. Искам да постигна лачен ефект както на тази кутия
. Четох на ляво и на дясно и до колкото разбрах този ефект се постига понеже някой дървета са доста солидни и нямат пори което не е моят случай понеже аз изполвам орех за моята кутия а ореха има доста пори в които лакът потъва и не може да се получи този "стъклен" ефект. Та въпросът ми е, някои знае ли някакъв начин по който мога да постигна искания ефект върху орех. Знам че е постижимо защото съм виждал лачен орех но просто не знам как мога да го постигна аз и с какви материали. Благодаря предварително за отговорите!

Най накрая привърших със строенето на кутията ми. За 45 градусовите ъглъ не използвах герунгова кутия или разни скъпи инструменти; направих се малка сглобка от дърво която поставих на шлайфа. Та тази сглобка просто поставяше дъските под 45 градусов ъгъл спрямо шлайф лентата и аз само натисках дъсчицата отзад докъто се ошлайфа. Както и
да е, сега ми остана само да лакирам кутията и това ще е следният ми въпрос към вас. Искам да постигна лачен ефект както на тази кутия