Всички въпроси за вилата.
failure - специалист
Здравейте,
Може ли да дадете малко разяснения как се прави скосената част над огнището която преминава в комина?
Може ли да се използват циментови тухли за конуса и с какво следва да се зида - шамотна смес или може с хоросан. По конкретно става въпрос за огнище като на на колегата "кабел 96": Самия комин ще бъде от циментови тела 30х30.

Прикачен файл

new.jpg
new.jpg (90.23 KиБ) Видяна 12286 пъти
boltik - специалист
Може трябва ти само димоотвод нали е барбекю а не огнище?И още за да работи добре комина трябва да е минимум еднатрета от светлия отвор.Защо не си отлееш шапката и после да я залепиш много по-лесно е.
failure - специалист
Каква е разликата между барбекю и огнище :? Спорд мен ще е и двете :shock:
vancho20 - специалист
failure написа:
Каква е разликата между барбекю и огнище :? Спорд мен ще е и двете :shock:
Май в големината и тухлите, огнеупорни за огнището а за барбекю страничните може и червени плътни.
vancho20 - специалист
boltik написа:
Защо не си отлееш шапката и после да я залепиш много по-лесно е.
И аз така мисля да я направя. С обикновен бетон или ? После отвътре с огнеупорен теракол дали става да се измаже?
boltik - специалист
Да има разлика.Инък условно всичко което гори е огнище.Разликата е в температурата която се развива в него.Може би сте чували иръзът боб в гърне на ,,бавен,, огън.Значи мръвките колкото по-дълго се пекат на слаб огън толкова по-пикантни си остават.Няма да е лошо да се пусне тема да речем тънкости при печенето на месото на скара.Че според мен няма такава висока температура и няма нужда от допълнително измазване.По-добре е да се уплътни добре че да не пуши.И когато работи човек да му прави удоволствие.
kiroetuk - специалист
Аз моя комин го направих от коминни тела а самото скосяване от охнеопорни тухли които са тип трапец цената на коминното тяло е 1.6лв а за тухличките не съм давал пари но съм виждал подобни по 2.90 бр

ето какво се получи при мене

Прикачен файл

DSC01581.jpg
DSC01581.jpg (96.5 KиБ) Видяна 11766 пъти

Прикачен файл

DSC01587.jpg
DSC01587.jpg (59.29 KиБ) Видяна 11766 пъти

Прикачен файл

DSC01585.jpg
DSC01585.jpg (77.45 KиБ) Видяна 11766 пъти

Прикачен файл

DSC01578.jpg