• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
voxo - специалист
Покриваш матрицата с хартиени кърпи за ръце и ги намокряш хубаво.
Трябва да са много мокри, но пази платките от водата.
Нека се кисне около 1 час, след това внимателно отделящ поляризиращия слой.
Има и от двете страни на панела, махни и двете за по-добра картина.
Успех.
voxo - специалист
Ето помощ за всички решили да се мъчат с LSD-то

Прикачен файл

LCD1.jpg
LCD1.jpg (34.27 KиБ) Видяна 8742 пъти
voxo - специалист
Ако някой прави проектор нека сподели опита си.
voxo написа:
Ако някой прави проектор нека сподели опита си.
аз засега само проучвам. ти от къде поръча френеловите лещи? колко пари ще ти излезне? от Техноинвест ми писаха, че навремето те са произвеждали френеловите лещи за българските шрайбпроектори и могат да ги направят. посъветваха ме да отида до офиса им в София за да видя модели. смятам, че френеловите лещи няма да са проблем. не знам от къде да намеря прожекционната оптика. някакви идеи?
koceto79 - напреднал
следя темата от самото начало и ето ме регестриран вече :)
и аз съм се запалил да си правя такава стена. окозасе обаче че най трудно се намира шрайб проектор. попитах в едно учелище, бракували ги и ги изхвърлили :( има нови за около 400лв. ама така много се оскъпява. монитор до 200лв се намира по фирмите за 2-ра употреба.

koceto80 , ако успееш да си поръчаш всички необходими неща и да го сглобиш искаме снимки с резултата. че и аз да те последвам после :)
voxo - специалист
Здравей koceto79
Вече поръчах всичко и започвам да зглобявам.
Лещите поръчах от щатите и ми излезе 65лв. с транспорта.
Не ти трябва шраиб проектор. Всичко което ти трябва го има на пазара и е доста ефтино. Скоро ще публикувам и саита на който поръчах лещите.
Ако имаш други въпроси, питаи :-D
Между другото правя ремонт на баня и не ми остава време да довърша
проектора.
koceto79 - напреднал
voxo снимай молетя лещите и материалите с които ще го направиш. ако имаш възможност да заснемеш всичко стъпка по стъпка ще е още по добре.какъв дисплей ще използваш?каква лампа? има много неизвестни пред мен. въпреки че се очаква 20-25% на цените на плазмите в края на годината, ако този проектор излезе около 200-300лв ще се опитам да го направя. а и ако е с по компактни размери ще е чудесно.
и аз съм в ремонт на коридора, може и снимки да пусна в съответния раздел, като стана готово всичко.
JoroM - напреднал
Здравеите, и аз сьм се запалил много по този проект и ме интересуват няколко неща:
Ако не успея да си намеря втора употреба 14-ка или 15-ка на добра цена, мисля да взема един нов HANNS-G модел HW173DB - 163$/240лв (широкоекранна 17-ка с резолюция 1440х900), защото ако нещо не ми хареса краиния резултат, ще ползвам монитора по стандартния на4ин, така 4е искам да имам по-голям монитор, а не 15-ка! Освен това цените им са по4ти еднакви.
Този широкоекранен монитор има висо4ина на екрана 23 см - то4но колкото и на 15-ка, оба4е е по-широк - 37см (вместо 31см при 15-ка) и мисля сьс мишката да смаля работния прозорец на експлорера. Сьщото мисля да направя и с плеера за филми. Дали ще се полу4и добре?
При вси4ки типове LCD ли трябва да се отлепя фолиото от матрицата?
JoroM - напреднал
Понеже се сдобих с два работещи шраибпроектора ЛЕКТОР в добро сьстояние, единия мога да го разменя за 14-ка или 15-ка LCD.

Крушките им са с мощност по 650Вата, което си мисля 4е е предостать4но, и има клю4 с две степени на силата на светене.
stoi - помощник
voxo написа:
З Скоро ще публикувам и саита на който поръчах лещите.
Хайде plsssss :roll:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: