• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Panzer - специалист
Захванал съм вкъщи да правя гипскартон, но ми омръзна да се мъча с някакъв измислен акумулаторен винтоверт, затова си търся нещо по добро. Спрях се на това Спарки BVR 64E http://tomika.bg/index.php/detail/view/591 . Какво ви е мнението за него, става ли за работа с гипскартон? Може и някое друго предложение но в този ценови диапазон. :)
housedoktor - майстор
За мен е тежък и неудобен специално този
torbalan - Дървен философ
че кво им е на акумолаторните ?????
lambov - специалист
Колегата ти казва, че са мъка. Не са за професионална работа; 1-во - разликата в оборотите, 2-ро акумулаторните не са на сметка, защото батериите им се скапват след време, а са скъпи и излиза че батериите са като консуматив. Ковти е нещо да ти спира работа или да ти губи времето щот трябва да се зарежда.Времето е пари. 3-то нямат съединител, ограничител и настройка за дълбочина. За тия парички машинката е добра.
solo5 - майстор
Защо не погледнеш и Skil 6222 :?
Цена: около 89лв
Предимство (според мен за непрофесионална работа) е че е електрически
Обороти на празен ход - 0 -300 / 850 minˉ¹
Максимален въртящ момент - 27 Nm
Тегло - 1,2kg

Изображение
Последна промяна от solo5 на ср сеп 08, 2010 10:33 am, променено общо 1 път.
pesho - специалист
lambov написа:
3-то нямат съединител, ограничител и настройка за дълбочина.
Професионалните,каквото и да си представяш под това,имат, имааат...ама човека ще си го прави у тях непрофесионално и по-добре с тва ,което има..
marian1 - майстор
ми то ако ти е за един път,ако имаш обикновена бормашинка,си купи само един накрайник с шапчица и си готов- инвестиция около 2 лв, ако нямаш и много ти е зор да си купиш все пак машинка-ми вземи си райдер-към 50-60 лв -за един път ще ти свърши чудесна работа,такава ползвам от години-а тя ми е подарък от един който я взел от заложна къща-единствено съм и сменил кабела с 5 метров-ако ме послушаш щом ти е за един път само-дори и 100 лв за почерпка ще ти останат :lol:
Panzer - специалист
Днес гледах и райдера... 60 лв. Лошото е,че ме чака цял етаж за правене с гипскартон, а на тази марка и нямам вяра :)
Kasper - специалист
Нека да споделя нещо относно Skil 6222. НЕ СТРУВА!!!
Модела идържа едва 10 месеца ... вярно интензивна работа, но повредата е изронено ПЛАСТМАСОВО зъбно колело на ел. двигателя. До тук нищо неочаквано - евтина машина, прилично количество работа, проблем.
Цената на резервият двигател е изненадата - ПРОДАВА СЕ ЕДИНСТВЕНО КОМПЛЕКТ С РЕДУКТОРА!!! ЦЕНА 75 лв.!
Това ако не е подигравка незнам какво е.
Имаме един стар B&D, който е на около 5 години и струваше към 100-на лв. просто няма патронник. Не че не се е развалял, но няма ремонт повече от 30-40 лв. дори и на годината веднъж да влиза в сервиз пак се понася.
При Skil-a това с резервните части си е направо подигравка. Кото платя и труд за монтаж на ел. мотора с редуктора май по-добре нова!
solo5 - майстор
Kasper ти за тези 10 месеца интензивен труд 1000 пъти си му изкарал парите на Skil-а :roll:
А и Panzer доколкото разбрах го търси за домашна работа :?
А и евтините home марки са така - ако не ги ползваш всеки ден ще издържат години, ако ще е за профи употреба е по-добре нещо по-марково :?
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за винтоверт." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: